Воду з третини колодязів Харківщини пити не можна - обласна СЕС

24.07.2012 09:11 Суспільство
Фахівці державної санітарно-епідеміологічної служби Харківської області проводять щомісячний моніторинг вмісту нітратів у воді децентралізованих джерел водопостачання, а саме колодязях та каптажах.

Протягом ІІ кварталу 2012 року фахівцями санепідслужби області  було обстежено  676 громадських колодязів та  2276  індивідуальних. Не відповідають вимогам санітарного законодавства 26,2 % обстежених громадських та 39,6 % індивідуальних колодязів.

 У 25% досліджених проб води з громадських колодязів виявлено перевищення гігієнічних нормативів за вмістом нітратів, у воді з індивідуальних колодязів такий показник перевищував 36%, повідомляє обласна СЕС.

Найбільша питома вага  проб питної води з відхиленнями від гігієнічних нормативів зареєстровано в Балаклійському (66%), Барвінківському (70%), Дворічанському  (59%), Зачепилівському  (74%), Краснокутському  (63%) та Харківському (53%) районах.

 Однією із причин наявності нітратів у колодязях та каптажах є недотримання їхніми власниками вимог санітарного законодавства при їх облаштуванні та утриманні, що призводить до забруднення питної води та робить її непридатною для споживання людиною.                              

Автор: Администратор сайта