Як у найбільшому виші Харкова борються з сексуальними спокусами

15.05.2013 15:14 Суспільство
http://focus-media.ru/ http://focus-media.ru/
Щоб студенти не захворіли на ВІЛ керівництво Харківського політехнічного університету провело безкоштовне експрес-тестування на інфекційні захворювання.

Кількість іногородніх студентів у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» становить 70%. Щоб показати їм небезпечний бік життя у мегаполісі керівництво вишу проводить роз’яснювальну роботу, направлену на пропаганду здорового образу життя. Про це розповів проректор з науково-педагогічної роботи Юрій Сакара.

– Ми найбільший виш у Харкові та й не тільки у Харкові. Останнім часом з різних причин зростає кількість іногородніх студентів. Коли я вступав до ХПІ то 70% студентів були харків’яни. Сьогодні навпаки – 70% це іногородні студенти. Уявіть, дитина, щойно закінчила школу з батьківського дому приїхав до великого міста – Харкова, де дуже багато спокус. Серед них ті, які можуть привести до великої біди – захворюванню на ВІЛ-інфекцію, гепатит. Тому ми проводимо відповідну роз’яснювальну роботу. Студенти першого курсу слухають лекції, які читають фахівці з 20-ї студлікарні. Ми, педагоги, намагаємося пояснити. Тому проходження експрес-тесту у мобільній лабораторії на захворювання на ВІЛ-інфекцію має дуже важливе значення. Навіть якщо сьогодні до тест пройде 100 осіб, то резонанс про це це, принаймні студентських гуртожитках буде величезним. Тому я вважаю, що подібні акції – це дуже ефективний спосіб боротися з розповсюдженням цих захворювань, – зазначив Юрій Сакара.
Він додав, що студентське управління вишу приймали безпосередню участь в організації акції спрямована на профілактику ВІЛ/СНІДу, гепатитів В, С. Десять волонтерів – студентів вишу роздавали інформаційні брошури 

Як студенти проходили експрес-тест на ВІЛ читайте тут (ФОТО.ВІДЕО)

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта