За продаж фальсифікованих ліків каратимуть довічним ув'язненням

05.07.2012 13:07 Суспільство
Підробних ліків в Україні стане менше, бо їх боятимуться продавати.

Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні як закон проект закону № 10561 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію чи звернення фальсифікованих лікарських засобів, повідомляє РБК-Україна.

Законом встановлюється адміністративна відповідальність за порушення обмежень, встановлених для працівників лікувально-профілактичних, фармацевтичних (аптечних) закладів та їх керівників під час здійснення професійної діяльності, які караються штрафом у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту фальсифікованих лікарських засобів або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їх виготовлення.

У разі якщо такі дії спричинили смерть людини або інші тяжкі наслідки або вчинені в особливо великих розмірах караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини, устаткування для їх виготовлення і майна.

Також, умисне порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань та державної реєстрації лікарських засобів, а також фальсифікація їх результатів карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до від одного до трьох років .

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта