За скільки можна відпочити на популярних пляжах під Харковом

21.06.2013 10:42 Суспільство
http://photo.i.ua/ http://photo.i.ua/

До берегів Сіверського Дінця їдуть і в Балаклійський район. Як розповів голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий, на території району кілька баз відпочинку уже готові прийняти гостей. А крім того, у районі є багато місць, цікавих для допитливих туристів.

Читайте також: Де дешево відпочити у Харківській області. Послуги, ціни, адреси
             Готелі Харківщини: Лас-Вегас та халупи на березі озера із золотим дном

– У нас у Балаклії працює історичний музей, є чудова станція юних натуралістів, є пам’ятник ХІХ ст. – це Андріївська церква. Такі об’єкти сьогодні мають увійти до туристичного маршруту, який можуть обрати жителі не тільки Харківської області, а й усієї України, – розповів Іван Столбовий.

Сіверський Донець уже давно вподобали байдарочники. А ще Балаклійщину полюбляють велосипедисти – надто вже місця красиві. Та найбільше туристів улітку вабить Донець, у якому можна просто поплавати. Найчастіше в район приїздять відпочивати з наметами. Найбільше дикунів у с. Червона Гусарівка.

У самій Балаклії функціонують кілька приватних баз відпочинку. Житло зі скромними умовами тут можна винайняти за 40 грн на добу з людини. Але, як розповідають власники, протиснутися важко – будиночки зайняті до кінця літа.

– Найкраще до нас приїжджати в кінці серпня. У цей час людей вже не так багато, вода у Дінці чиста, прохолодна, – радить власник однієї з баз відпочинку Олександр Волошин.

А трохи пізніше тут починається сезон грибів. Олександр Волошин каже, що минулого року їх тут була сила-силенна.

Уже давно полюбилася харків’янам Безлюдівка. 15 хвилин їзди від шумного міста і ви – на березі водосховища. Зазвичай сюди приїжджають відпочити на один день. Проте охочі можуть провести тут цілий уїкенд чи навіть тиждень. Водосховище, порівняно з Печенізьким і Червонооскільським, зовсім маленьке, а тому баз відпочинку тут усього кілька. Ціна оренди дерев’яного будиночка на 4–6 осіб сягає 800 грн за добу у вихідні та 600 грн – у будні. Зазвичай, здаються помешкання з усіма зручностями (душем, туалетом у будинку та кондиціонером). Але зверніть увагу, що на деяких базах у вартість не входить плата за в’їзд, оренду мангалу тощо. За них треба буде заплатити окремо.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №71 від 15.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта