Жінка, що пережила унікальну операцію на нирці, почуває себе добре

29.08.2012 11:03 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик

Пенсіонерку, що мала єдину нирку, уражену злоякісною пухлиною, врятували харківські лікарі 2 тижні тому. Перед тим, як провести трансплантацію органу з правої у ліву частину, його оперували поза організмом 7,5 годин.

Нагадаємо, що унікальну операцію в Україні зроблено 15 серпня. 64-річна жителька Нововодолажського району потрапила до Обласного клінічного центру урології та нефрології ім. В. І. Шаповалова зі страшними болями та кровотечею. Про те, що такого роду операцію в Україні ще не робили Віра Ананко дізналася уже після. Сьогодні Віра Панасівна почувається добре і вже вільно пересувається самостійно.

- Почуваю себе щасливою, адже я можу бачити схід-захід сонечка, як тріпочуть листочки, я можу бачити, як буяють квіти. Я можу милуватися своїми онуками і дітьми. Я радію життю і дякую лікарям за те, що вони врятували мені життя і продовжили його без болі.

До речі, пацієнткою Центру Віра Панасівна стала вдруге. 8 років тому їй уже видалили одну нирку.

Як розповів заступник губернатора із соціальних питань Ігор Шурма, за кордоном така операція коштує сотні тисяч доларів. Віру Ананко прооперували безкоштовно. Рідним пацієнтки довелося придбати лише деякі ліки, та віце-губернатор пообіцяв компенсувати їх вартість.
-Ті витрати, які понесла родина на придбання медикаментів, яких об'єктивно сьогодні нема в клініці, вони будуть компенсовані видачею допомоги н6а засіданні відповідної комісії управління соціального захисту Харківської області.

За словами керівника Центра, заслуженого лікаря України Володимира Лісового, навіть у розвинених країнах подібні операції роблять рідко. Зокрема такий досвід мають у США, Австрії, Німеччині.

 Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта