Випадки парагрипу на Харківщині зафіксувала обласна СЕС

22.01.2013 12:30 Суспільство
http://lady.tsn.ua http://lady.tsn.ua

Про це сьогодні в ході прямої лінії в газеті «Комсомольская правда в Украине» розповіла начальник головного управління СЕС в Харківській області, головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

- На сьогодні ні в нашій лабораторії, ні в лабораторії інфекційних лікарень ні один із очікуваних вірусів грипу не виявлено. Ситуація у нас, за статистичними даними, спокійна, - підкреслила Тетяна Колпакова.

Проте, вона додала, що зазвичай пік епідемії в Харківській області припадає на лютий-березень.

На сьогодні в області зафіксовано вірус парагрипу. Кількість хворих щотижня збільшується на 9-10%. Найбільше хворіють діти.

Головний санлікар розповіла, що цього року вакцинація в регіоні не має великої ефективності через те, що її провела дуже незначна частина населення.

- Будь-яка імунізація ефективна тоді, коли вона охоплює все населення. Вакцинація у нас не обов'язкова, а рекомендована. Для охочих вона коштує грошей. У цьому сезоні вона коштує 70-80 грн, тому не кожна людина може її собі дозволити, - зазначила Тетяна Колпакова.

За її словами, робити вакцинацію необхідно восени. Адже після щеплення організм виробляє захисні антитіла і в цей період він не повинен піддаватися ризику захворіти від інфекції. Для вироблення імунітету необхідний час - близько двох тижнів. Ще не пізно захистити себе від грипу за допомогою вакцинації людям, що мало контактують з іншими людьми, не користуються громадським транспортом, а також захищені від переохолоджень.

Інна Пирлик 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта