Звільнені працівники СЕС Харківської області працюватимуть у школах

28.01.2013 14:51 Суспільство
http://livepark.pro http://livepark.pro

Реформа СЕС на Харківщині ознаменувалася значними скороченнями.

Лише в Харківській області 45 % працівників були змушені покинути свої робочі місця. Із 3000 штатних працівників у Головному управлінні та лабораторному центрі лишилося 1670. Причини скорочення, як пояснила Тетяна Колпакова, полягають у зміні пріоритетів роботи СЕС. Із адміністративно-контролюючих вони переходять у рамки партнерських відносин.

– Перевірки здійснюватимуться набагато рідше, буде більше проводитися роз’яснювальної роботи, – пояснила Тетяна Колпакова. За її словами, послаблення контролю може призвести до того, що недобросовісні підприємці ігноруватимуть санітарні норми. Проте, відповідальність за порушення підвищиться – активніше буде використовуватися судова практика.

Штат головного управління формувався на конкурсній основі. Максимально були працевлаштовані соціально захищені працівники: жінки у декретних відпустках, з двома дітьми та мами з малими дітьми.

– Є поодинокі випадки невдоволення, але ми намагаємося це вирішити. Взагалі список людей із ліквідованих лабораторій, що хочуть працювати у медицині, складає 17 осіб, – розповідає головний санітарний лікар області. – Ми сподіваємося на те, що середній медперсонал отримає робочі місця в школах і дошкільних закладах в якості дієтичних сестер і медсестер.

Інна ПИРЛИК, матеріал з газети "Слобідський край" №12 від 26.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта