Переможниця «Битви екстрасенсів» Ольга Янковська: «Моя сила – це точно не подарунок долі»

30.12.2017 12:45 Культура
Фото: СТБ Фото: СТБ
Відьма-відлюдниця Ольга Янковська з Харківської області стала найсильнішим екстрасенсом України. Її шлях на проекті каналу СТБ був довгим і неоднозначним. Мудра, сильна та водночас ранима жінка неодноразово дивувала суддів і телеглядачів своїми вміннями. Ми сьогодні вам розкажемо, яка ж вона насправді.

Два весілля в один день

Коли дивишся на Ольгу Янковську, здається, що жінка – практикуюча відьма з великим стажем за плечима. Її ритуали та пророцтва під час 17 сезону проекту «Битва екстрасенсів» улучали в саму ціль, а розсудливість викликала повагу мільйонів телеглядачів. Однак свій дар наша героїня отримала зовсім нещодавно.
Оля народилася й росла в невеличкому містечку Валки, що на Харківщині. Дитинство дівчинки було не з простих, зовсім крихіткою мати її віддала до будинку дитини, а згодом Олю забрали до себе бабуся та дідусь.
Сьогодні жінка пригадує, що в підлітковому віці її життя замикалося на навчанні та домівці, далі бібліотеки її нікуди не пускали. Молодій активній дівчині набридло таке життя, і вона попросилася до матері й батька, проте дуже швидко про це пошкодувала, адже там умови проживання були значно гіршими. Тож скоро Оля почала шукати собі нареченого, щоб втекти від надмірної опіки. Дівчина дійшла до такого стану, що одного дня в неї було два наречені в різних РАЦСах, проте тоді вона не стала заміжньою, бо вони про один одного дізналися.

Новий етап: смерть матері і дар

В Олі було п’ять офіційних шлюбів, у яких жінку «носили на руках» , але які завершувалися розлученням, бо вона не змогла жодного зі своїх чоловіків по-справжньому покохати. Оля має двох донечок, старшу звати Соня, а молодшу – Поліна. Ще років шість тому жінка працювала в магазині одягу на ринку. Таким її життя було до 37 років, саме тоді Оля отримала силу.

– Моя сила – це точно не подарунок долі, я в неї не вірю. І це не покарання. Це просто те, що є. У кожної людини свій хрест. Кожна виконує те, що повинна. Сила обирає людину, а не навпаки. Вона обирає ту, хто зможе її винести. Вона дає людині випробування. Просто так на рівному місці ніхто її не отримує. Потрібно пройти через біль і страждання. Сила не з’являється від щасливого життя, від радості чи якихось благ, сила ламає людину, – каже відьма-відлюдниця Ольга Янковська.
Пробудженню дару передувала сімейна трагедія – смерть матері. Ольга відчувала вину за раптову хворобу рідної людини, бо напередодні дуже посварилася з мамою, яка через три дні потрапила в реанімацію. Майже рік Ольга, як сама вона розповідає, прожила на кладовищі. Вона кожного дня приходила до матері, вимолювала прощення та плакала. Аж раптом почала бачити й відчувати біль, проблеми та ситуації з життя пересічних людей на вулиці. Спочатку жінка подумала, що через психологічну травму вона захворіла на шизофренію, однак згодом усвідомила, що це не так.

– Після цього випадку я сама захворіла. У мене була висока температура, і вона не спадала. Лікарі не могли з’ясувати, що зі мною. Я відчувала страшенний біль. Мені здавалося, що я божеволію, бо почала бачити своїми очима те, чого ніколи раніше не бачила. Навколо мене і зі мною відбуватися дуже дивн речі, – розповідає Ольга.
Жінка не витримала напруження, яке звалилося на неї, і тому почала багато часу проводити в лісі. Там вона практикувала й навіть проводила ночі. У лісі Ольга почувалася, як удома. А потім була участь у «Битві екстрасенсів». До речі, анкету заповнив і потай надіслав замість жінки її знайомий, духовний наставник. Він також має надприродні сили. Ольга дізналася про це лише тоді, коли їй зателефонували адміністратори проекту й запросили на кастинг.
– Неймовірно складним для мене був сам приїзд до Києва. Я просиділа кілька років на самоті, буквально не виходячи з дому. Мені було комфортно наодинці із собою. І тут я їду у столицю... Перше, про що подумала: як же тут багато шуму й людей! Усі абсолютно різні, стільки енергії навколо – у мене аж у вухах дзвеніло. Спочатку мені було трохи тривожно, але потім я адаптувалася. А сам відбірковий тур пройшов для мене доволі гладко, – розповідає відьма-відлюдниця.

Знайшла себе і своїх

З першого ж випуску «Битви екстрасенсів» Ольга Янковська була претенденткою на звання найсильнішого екстрасенса тижня, однак тоді це почесне звання віддали емпатці Ані Єфремовій, яка, до речі, разом з Олею дійшла до фіналу. Відносини між цими двома жінками протягом усього проекту складалися напружено, вони неодноразово сварилися та конкурували між собою. Проте Оля неодноразово отримувала на проекті ще почесне звання.
– Я вважаю себе найсильнішим екстрасенсом на проекті, – каже з посмішкою наша землячка. – Це правда. Я дійсно хороший практик. Але мені є куди рости. Я відчуваю, що розвиваюся, відчуваю динаміку. Коли мене називали найсильнішим екстрасенсом тижня, я раділа й самостверджувалася. Я така ж жінка, як і всі інші – слабка й тендітна. Коли мене виділяли серед інших, мені було приємно. І чим далі, тим приємніше.
Попри конкуренцію, розповідає Оля, усі екстрасенси знайшли на проекті собі друзів. А у вільний від зйомок час вони обмінювалися досвідом і проводили магічні ритуали, практикували. Ольга подружилася з Ванею Кулебою та Хельдіс.
– Абсолютно точно можу сказати, що дружба на проекті є. Ваня і Хельдіс стали моїми друзями. Ми весь час щиро переживали одне за одного, і конкуренції між нами не було. Мене вразили здібності Адінатха Джайадхара та Даші Фрейн, які перевернули мій світ. Точно так же можу сказати, що здружилися Анна Єфремова, Антон Гречишников і Лілія Нор. Але ми з ними розділилися за інтересами, – пояснює Ольга Янковська.

Повірила у справедливість

Протягом усього проекту судді влаштовували учасникам складні випробування. Часто ці випробування доводили екстрасенсів до значного емоційного перенапруження. Для Олі емоційно найскладнішим стало розслідування в Запорізькій області. Щаслива родина, яка мала двох уже дорослих синів, за чотири місяці поховала обох. Старший син повісився через нещасливе кохання, а другий загинув, розбившись на мотоциклі. Перед кожною смертю матері снилися моторошні сни, але звернулася родина на «Битву екстрасенсів» лише тоді, коли загроза нависла над онуком. Саме Ольга Янковська разом з Адінатхом Джайадхаром допомогли розкрити всю таємницю смертей і зупинити прокляття.
– Це було найемоційніше випробування для мене на проекті. Протягом кількох місяців жінка, яку теж звали Олею, втратила двох синів. Під час і після випробування я просто ридма ридала, у мене душа розривалася біля цієї жінки. Я, як мати, перейнялася і відчула все її горе, – пригадує Оля Янковська.
На самому ж проекті, розповідає екстрасенс, поруч з такими ж, як і вона, їй було легко. У звичайному житті, навіть ще до усвідомлення своїх здібностей, жінка почувалася білою вороною.

– Я потрапила в те середовище, де мені подобається і де існують такі ж люди, як і я. Так, у нас були непорозуміння з деякими учасниками, але це нормально. Крім того, мені дуже пощастило, адже я жила одна в кімнаті. Всіх поселили по двоє, а мене, як самітницю, – одну. А конфліктувати або дружити з іншими екстрасенсами складно не було, – згадує, посміхаючись, Ольга Янковська.
Минулої неділі було визначено переможців «Битви екстрасенсів» 17 сезону. До четвірки найкращих, окрім Олі, увійшли жриця культу смерті Хельдіс, демонолог Антон Гречишников, емпатка Анна Єфремова. Телеглядачі визначили переможницею Ольгу Янковську.
– Почувши своє ім’я під час оголошення переможця 17 сезону «Битви екстрасенсів», я нарешті повірила, що справедливість є! Я дійсно вважаю, що заслужила цю перемогу. Я щаслива! – поділилася Ольга.

На запитання, як саме змінив проект світогляд відьми-відлюдниці, Оля відповідає, що зовсім не змінив. Усе, що змінилося, – місце проживання. На «Битві екстрасенсів» вона придбала новий досвід і стала ще сильнішою.
– Після проекту я планую розвиватися, – ділиться планами Ольга. – Тільки це. Я хочу нового досвіду, хочу нової історії, хочу шукати істину. Я не зупинюся на місці в жодному разі. Я рухатимуся вперед і вперед. Ось побачите!

Аліна Курлович, позаштатний кореспондент