Чемпіонат Харківської області з футболу: історичний гол бразильця

27.08.2018 17:10 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Минулої суботи, 25 серпня, в чемпіонаті Харківщини з футболу відбулася знакова подія – вперше за історію цього турніру забив бразильський легіонер. Чавес Діас відзначився в дебютному матчі за харківський «Металіст Юніор», причому зробив це двічі.

У минулі вихідні відбувся черговий, 20-й, тур чемпіонату Харківської області з футболу. У групі А без особливих труднощів продовжує набирати очки лідер першості «Вовчанськ». Цього разу команда Андрія Березовчука в рідному «лігві» приймала міцний «Зміїв». Гості зуміли протриматися практично весь перший тайм, однак у кінцівці стартової половини гри, на 41-й хвилині, пропустили від Олександра Мизюка. Цей гол у роздягальню серйозно вплинув на зміївчан, які після перерви пропустили ще шість м’ячів.

Переносом матчу між харківською «Коброю» і «Люботином» сповна скористалася «Дворічна». Вона здобула важку виїзну перемогу над донецьким «Газовиком» з Балаклійського району (3:2), завдяки чому піднялася на п’яте місце, змістивши звідти «Кобру». А ізюмський «Крем’янець» на виїзді обіграв «Кобру U19» (2:1).

Таким чином, продовжує впевнено лідирувати в групі А «Вовчанськ», маючи у своєму активі абсолютний показник – 51 очко, здобуте в 17 матчах. На п’ять залікових балів відстає «Люботин», маючи стільки ж зіграних поєдинків. Трійку замикає куп’янський «Металург» з 42 заліковими балами, набраними у 18 поєдинках.

У групі В троє лідерів в унісон розжилися максимальною кількістю очок. Харківський «Універ-Динамо ХНУВС» не мав жодних проблем у Первомайському з тамтешнім «Квадро». Гості з Харкова почали звітний поєдинок дуже активно – не встигла секундна стрілка зробити і один повний оборот, як вони вийшли вперед, Михайло Шатрава реалізував одинадцятиметровий удар. А до першої чверті ігрового часу гості довели рахунок до розгромного (3:0). У першому таймі команда-лідер відзначилася ще двічі, на що суперник відповів лише одним м’ячем. У другій половині гри динамівці забили ще пару м’ячів, установивши остаточний рахунок у зустрічі – 7:1.

Харківський «Металіст Юніор» удома очікувано розгромив останню команду першості – красноградський «Колос» – 5:0. Примітно, що дубль у цьому поєдинку забив бразильський дебютант «жовто-синіх» Чавес Діас, який таким чином став першим бразильцем, що забив у чемпіонаті Харківщини з футболу. Крім цього латиноамериканця, вперше в футболці «Металіста Юніор» зіграв його співвітчизник Роза Фернандес, який вийшов на заміну на 53-й хвилині.

Солоницівський «Енергетик», як і дві вищезгадані харківські команди, здобув переконливу перемогу: у рідних стінах розгромив «Первомайський» – 4:1.

«Універ-Динамо ХНУВС» продовжує впевнено лідирувати в групі В з 39 очками, набраними у 18 матчах. На три менше у «Металіста Юніор» і «Енергетика», але солоницівці зіграли 18 ігор, а «жовто-сині» – 19.

З четвертої на п’яту позицію після звітного туру опустився балаклійський «Цементник», який на виїзді поступився валківському «Маяку» (0:3). Більш того, «Цементник» ризикує і зовсім пролетіти повз першу п’ятірку, яка продовжить подальшу боротьбу за медалі, адже «Маяк» наблизився до нього на відстань всього одного очка. А місце балаклійців зайняла «Лозова-Панютине», яка вдома розгромила одного з аутсайдерів першості «Енергетика-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району (3:0).

Читайте також: Патріотичний велопробіг відбувся у Богодухівському районі. Фото