По п'ять від «Вовчанська» і «Люботина». Розгромні перемоги лідерів першості області

30.05.2018 11:15 Спорт
Фото: facebook.com/ФК-Волчанск Фото: facebook.com/ФК-Волчанск
«Вовки» вдома не залишили шансів донецькому «Газовику» (5:1), а «Люботин» із таким же рахунком в Ізюмі обіграв місцевий «Олімпік».

Минулої суботи, 26 травня, пройшов шостий тур чемпіонату Харківської області з футболу. У групі А чергові перемоги здобули «Люботин», «Вовчанськ» і куп'янський «Металург». Люботинці не відчули проблем на виїзді в грі проти останньої команди першості, ізюмського «Олімпіка» — 5:1. З таким же рахунком три очки здобув і «Вовчанськ».

Цікаво, що пропущені голи люботинців і «вовків» стали для них першими в поточному сезоні. Також максимальну кількість залікових пунктів здобув й інший лідер групи А, куп'янський «Металург», хоча далися вони їм набагато важче, ніж конкурентам. «Металурги» на виїзді зустрічалися з харківською «Коброю», і, думалось, що команди розділять очки. Втім проти цього був гравець гостей Холодков, який приніс перемогу партнерам вже в компенсований час. Таким чином на вершині турнірної таблиці збереглося двовладдя — перше місце ділять «Люботин» і «Металург». Відразу за ними розташовується «Вовчанськ», який дістає на три пункти, проте команда Березовчука має гру в запасі.

Цікавими для глядачів вийшли матчі в Шевченковому та Харкові. До однойменної команди з райцентру в гості приїхав «Зміїв». Господарі мали хороші шанси здобути першу перемогу в першості. «Шевченкове» вже на 28-й хвилині вели 2:0, але примудрилися розгубити свою перевагу ще до перерви — 2:2. А потім і зовсім залишилися ні з чим: на останній хвилині матчу Чаплик приніс партнерам другу перемогу поспіль. Завдяки цьому успіху зміївчани вийшли на бажане п'яте місце.

Те, що не вдалося «Шевченковому» — здобути першу перемогу, — змогли зробити хлопці з харківської «Геліос-Академії». На 53-й хвилині «сонячні» вдома програвали «Дворічній» 1:3, і, здавалося, що команда-лідер вже не відпустить своє. Але тут на авансцену вийшов Омельяненко, який за дев'ять хвилин, з 56-ї по 65-у, оформив хет-трик, і приніс вольову перемогу своїй команді — 4:3.

У групі В, як і А, на вершині турнірної таблиці — двовладдя. Лідер першості харківський «Універ-Динамо ХНУВС» по волі жереба звітний тур пропускав, а «Металіст Юніор» скористався шансом наздогнати «динамівців» на всі 100%. «Жовто-сині» в рідних стінах не залишили «каменя на камені» від Первомайського 6:2 і здобули 12 очок, зрівнявшись по цьому показнику з «Універ-Динамо ХНУВС».

Продовжує стрімко підніматися по турнірній таблиці «Лозова-Панютине». Ще пару турів тому панютінці займали останнє місце, але після двох перемог поспіль вони піднялися на третю сходинку. В останньому турі «Лозова-Панютине» на виїзді обіграла солоницівський «Енергетик» 2:1. 11-е місце після минулих вихідних покинув красноградський «Колос», який в рідних стінах розгромив балаклійський «Цементник» (4:1). А на дно турнірної таблиці опустився «Енергетик-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району, який в останньому турі на виїзді програв первомайському «Квадро» (3:2).

А валківський «Маяк» в рідному «лігві» розгромив сахновщинський «Колос» — 5:1.