«Вовки» і динамівці пішли у відрив

04.06.2018 17:29 Спорт
Після минулої суботи, 2 червня, в обох групах – А і Б – чемпіонату Харківської області з футболу з’явилися одноосібні лідери. На верхівку турнірних таблиць завдяки впевненим перемогам піднялися «Вовчанськ» і «Універ-Динамо ХНУВС».

2 червня відбувся черговий, сьомий, тур чемпіонату Харківської області з футболу. Після останніх матчів серйозний ривок турнірною таблицею в групі А зробив «Вовчанськ», який вийшов в одноосібні лідери. Це сталося завдяки дев’ятьом очкам, які команда Андрія Березовчука завоювала за останні кілька днів, із 30 травня по 2 червня. Спершу «вовки» в передостанній день весни в перенесеному матчі третього туру розгромили в рідних стінах «Геліос-Академію» – 6:0.

А потім, у базовий для проведення сьомого туру день, 2 червня, набрали відразу шість очок.

Згідно з календарем, у минулі вихідні «вовки» в рідному лігві мали приймати «Дворічну», якій записали технічну поразку через те, що команда не приїхала. Але «Вовчанську» в цей день все ж таки судилося зіграти – «вовки» поїхали в Ізюм, де проводили матч майбутнього 12-го туру проти тамтешнього «Олімпіка». Підопічні Березовчука легко «розібрали на запчастини» останню команду області – 7:0. І ці дев’ять очок допомогли «Вовчанську» дістатися першого місця, хоча й найближчі їх конкуренти теж здобули перемоги.

Куп’янський «Металург» легко й невимушено розібрався на виїзді з донецьким «Газовиком» 7:1. А от «Люботин», на відміну від конкурентів, свої три очки здобув у напруженій боротьбі, мінімально обігравши на виїзді «Геліос-Академію» (1:0).

Таким чином, «Вовчанськ» має в своєму активі 21 очко і випереджає найближчих переслідувачів – куп’янчан і люботинців – на три залікові бали.

«Зміїв» не дав обійти себе харківській «Кобрі», «розписавши мирову» (1:1) у неї в гостях і зберігши за собою п’яте прохідне місце.

Знаковим звітний тур став для ізюмського «Крем’янця», який у виїзному матчі проти «Шевченкового» здобув свою першу перемогу в поточному сезоні – 2:0. Тепер у групі А залишаються тільки дві команди, які ще не знають смаку перемог – «Шевченкове» і «Олімпік».

У групі Б теж з’явився одноосібний лідер. «Універ-Динамо ХНУВС», на відміну від усіх команд, матч сьомого туру проводив 31 травня. І в останній день весни динамівці в рідних стінах впевнено розібралися з красноградським «Колосом», забивши по два м’ячі в кожному з таймів (4:0).

А от інші харків’яни – «Металіст Юніор», які до цього ділили перше місце з динамівцями, програли. «Жовто-сині» в Балаклії мінімально поступилися місцевому «Цементнику» (0:1), і тепер, маючи 12 балів, відстають від перших динамівців на три очки.

Стрімкий підйом турнірною таблицею здійснив солоницівський «Енергетик», який із шостого місця перекочував на третє. І сталося це завдяки розгромній перемозі команди в Сахновщині над місцевим «Колосом» – 5:0.

А центральний матч звітного туру пройшов у Первомайському, де однойменна команда приймала земляків із «Квадро». І це дербі вийшло на славу. Спершу «городяни» повели в рахунку, після чого двічі відставали, але гол Іванова за сім хвилин до кінця основного часу зустрічі встановив остаточний рахунок – 3:3. Відмінно цей поєдинок провів гравець «Квадро» Гуров, який оформив хет-трик. І ще в одному матчі було зафіксовано бойову нічию – «Енергетик-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району в рідних стінах розділив очки з валківським «Маяком» (1:1).

Савелій Мякушко