Готуємо на вечерю: овочеве рагу з фрикадельками

08.10.2020 19:18 Корисно
Фото: anews.com Фото: anews.com
Поки ще є овочі, варто спробувати цю смачну страву. Легка та поживна, вона підійде для родинної вечері.

Знадобляться для фрикадельок:

фарш м’ясний (будь-який) – 500 г,

яйце – 1 шт.,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

панірувальні сухарі – 50 г,

борошно – для панірування фрикадельок,

вода – 50 мл,

соняшникова олія –для обсмажування,

сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Для рагу:

помідори великі – 2 шт. (або 1 склянка помідорної м’якоті),

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

морква (велика) – 1 шт.,

перець болгарський червоний – 1 шт.,

часник – 2 зубчики,

сіль – 11,5 ч. л.,

цукор – 1 ч. л.,

чорний мелений перець – за смаком,

розмарин сухий – 1 ч. л.,

базилік сухий – 1 ч. л.,

горошок зелений – 200 г,

шафран – 2 щіпки,

вода – 0,5 л,

вершкове масло – 2 ст. л.,

соняшникова олія –1 ст. л.,

петрушка свіжа – кілька гілочок.

У глибокій мисці змішати фарш, дрібно нарізану цибулю, сіль і мелений перець. Влити воду і перемішати. Додати панірувальні сухарі, вбити одне яйце і вимісити фарш. З фаршу скачати невеликі фрикадельки і обваляти їх у борошні, потім готові фрикадельки обсмажити в соняшниковій олії до зарум’янювання. Після обсмажування можна викласти на паперові рушники, щоб вбралася зайва олія. Затим цибулю дрібно порізати і обсмажити до прозорості на суміші вершкового масла і соняшникової олії. Моркву порізати тонкими брусочками, болгарський перець – півкільцями, додати до цибулі і теж обсмажити до м’якості. Додати м’якоть помідорів (натерти на тертці), кип’ячену гарячу воду, посолити і поперчити за смаком, вкинути розмарин і базилік, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин. Потім викласти фрикадельки, дати страві закипіти, додати видавлений часник, зелений горошок і тушкувати ще 10–15 хвилин, у кінці приготування додати нарізану дрібно петрушку. Можна податити з будь-яким гарніром.

Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо грузинське сациві з курки