Готуємо в мікрохвильовці: картопля з сиром, беконом і сметаною

18.11.2020 18:17 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Багато хто використовує мікрохвильову піч тільки для підігріву готової їжі або ж для розморожування продуктів. Але ж функції мікрохвильовки тільки цим не обмежуються. Наприклад, в ній можна приготувати смачну картоплю.

Знадобляться:
картопля – 3 шт.,
бекон – 2 скибочки,
сир твердий – 30 г,
сметана – 2 ст. л.,
цибуля зелена – 1–2 пера,
сіль, чорний мелений
перець – за смаком.

Картоплю помити як слід, обсушити і виделкою зробити невеликі проколи по шкірці. Викласти картоплю у форму для мікрохвильової печі, туди ж покласти скибочки бекону, накрити форму спеціальною кришкою для мікрохвильовки або ж скляною кришкою, встановити потужність на 800 Вт і готувати 8–9 хвилин. Дати картоплі охолонути. Бекон перекласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир. Потім кожну картоплину акуратно розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця. Розкрити її і виделкою трохи розім’яти картопляну м’якоть, злегка посолити і поперчити.

У кожну картоплину викласти натертий твердий сир і поставити в мікрохвильовку на 1 хвилину, не накриваючи нічим, щоб сир розплавився. На готову картоплю покласти трохи сметани, зверху покришити бекон і посипати порізаною цибулею. Інгредієнти можна збільшувати або змінювати на свій смак.

Читайте також Готуємо з терну: смачні желе, джем та квас

Автор: Вероніка Добриня