Консервуємо на зиму: соус із помідорів і цибулі

08.08.2020 15:30 Корисно
Фото: receptysousov.ru Фото: receptysousov.ru
Такий соус буде хорошим доповненням до будь-яких гарнірів, м’ясних або рибних страв. Тим більш, що й готується він дуже просто.

Знадобляться:

помідори – 1 кг,

цибуля ріпчаста – 300 г,

гвоздика – 6 шт.,

перець духмяний горошком – 10 шт.,

лавровий лист – 2 шт.,

цукор – 100 г,

сіль – 2 ст. л.,

оцет 9 % – 50 мл,

олія – 5 ст. л.

Помідори помити і бланшувати: зробити зверху надрізи, опустити в киплячу воду. Потім зняти з них шкірку, порізати дольками і скласти в каструлю. Ріпчасту цибулю почистити, порізати чвертькільцями, викласти до помідорів, туди ж покласти духмяний перець, гвоздику і лавровий лист. Всипати цукор і сіль, влити олію і поставити на вогонь. Коли закипить, тушити на слабкому вогні близько 10 хвилин. Розлити в гарячому вигляді по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, перевернути й укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Спробуйте також: Сезонна страва: баклажани по-корейському