Рецепт дня: готуємо квасолевий суп з м’ясом

17.10.2020 18:06 Корисно
Фото: www.chefmarket.ru Фото: www.chefmarket.ru
Дуже ситний суп на м’ясному бульйоні. Квасолю можна використовувати будь-яку – як суху, попередньо замочивши її перед варінням, так і консервовану, як у цьому рецепті, – суп у будь-якому варіанті приготування вийде дуже смачним.

Знадобляться:

квасоля консервована – 1 банка,

яловичина (м’якоть) – 250–300 г,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

морква – 1 шт.,

картопля – 3–4 шт.,

перець болгарський (червоний) – 0,5 шт.,

часник – 2 зубчики,

помідори – 2 шт.,

соняшникова олія – для смаження,

сіль, чорний мелений перець – за смаком,

лавровий лист – 1 шт.

М’ясо помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Викласти в каструлю, залити водою (2–2,5 л) і варити до готовності м’яса, знімаючи пінку. Трохи посолити в процесі варіння бульйону. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці і обсмажити овочі на олії до м’якості. Болгарський перець порізати тонкими скибочками, помідори порізати невеликими шматочками. Додати порізаний перець і помідори до моркви та цибулі і обсмажити разом хвилин 5–7. Картоплю обчистити і порізати кубиками, викласти в каструлю з готовим м’ясним бульйоном, туди ж покласти лавровий лист і варити, поки картопля не буде майже готова. З квасолі злити рідину і промити холодною водою. Коли картопля майже звариться, додати овочеву засмажку, квасолю і варити ще хвилин 7–10. Посолити і поперчити за смаком. Потім вимкнути вогонь і дати настоятися супу під кришкою. Для додаткового аромату, коли подаватиметься страва на стіл, можна посипати будь-якою свіжою зеленню.

Спробуйте також: Рецепт дня: гороховий суп з копченими свинячими реберцями