Варення з ревеню з апельсином

Варення з ревеню з апельсином

Фото: iamcook.ru

Це незвично, але дуже смачно: варення виходить ніжним, з пікантними цитрусовими нотками.

Знадобляться:

ревінь – 500 г,

цукор – 600 г,

апельсин – 1 шт.

Почистити стебла ревеню від жорсткого шару і порізати на шматочки приблизно по 1 см у довжину. Викласти його у відповідну каструлю, засипати цукром, перемішати і дати постояти, щоб ревінь пустив сік. Підготувати апельсин – помити, зняти цедру, почистити фрукт від шкірки і порізати невеликими шматочками. Цедру і шматочки апельсина додати в каструлю до ревеню. Коли виділиться багато соку, поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння і варити, помішуючи, 1–2 хвилини. Прибрати з вогню, зняти пінку, дати трохи охолонути і знову проварити на маленькому вогні ще 10–15 хвилин. Можна розлити в стерилізовані банки для тривалого зберігання і закатати, а можна – у звичайну скляну тару і просто зберігати в холодильнику, а потім діставати і насолоджуватися смаком, як буде слушна нагода.

Читайте також: Сезонна страва: пиріжки з ревенем

 

 

Автор: Інна Можейко
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: