Хрусткі лисички: маринуємо гриби за особливим рецептом

15.07.2020 18:00 Корисно
фото cook-mix.com фото cook-mix.com
Щоб лисички вийшли дійсно хрусткими, важливо дотримуватися послідовності усіх кроків приготування, нічого не порушуючи. Їсти такі лисички вже можна через місяць.

Знадобляться:
лисички невеликі – 2 кг,
холодна вода – 1,5 л,
сіль – 50 г,
цукор – 110 г,
оцет (9 %) – 60 мл,
гвоздика – 5 шт.,
духмяний перець – 10 шт.

Замочити свіжі лисички в підсоленій воді на одну годину. Потім злити воду, викласти лисички в каструлю, залити свіжою водою і варити, поки гриби не опустяться. Відразу перекласти їх у друшляк і промити холодною водою, а в бульйон, де вони варилися, додати сіль, цукор, гвоздику і духмяний перець горошком, і як тільки закипить, знову вкинути гриби і варити 7 хвилин. Через зазначений час влити оцет і варити ще 5 хвилин.

Розкласти лисички в заздалегідь стерилізовані банки і залити киплячим маринадом так, щоб гриби були повністю ним покриті. Накрити банки кришками, простерилізувати ще раз, потім закатати і укутати.

Читайте також Маринуємо лисички на зиму з цибулею і часником