Запечені яблука з рисовою начинкою

Запечені яблука з рисовою начинкою

Фото: smach.com.ua

Варіантів приготування цього смачного й корисного — і для шлунка, і для печінки — десерту безліч.

Готують запечені яблука з різною начинкою: сиром, медом, горіхами. Є і дуже прості рецепти, і рецепти для гурманів. Один з них — яблук, які смачні і гарячі, і холодні — пропонуємо вам далі.

 

Знадобляться (на 3 порції):

3 яблука;

0,5–0,75 склянки (залежно від величини яблук) рису;

жменя горіхів (кеш’ю, кедрові або волоські);

40 г родзинок;

2–3 ст. л. рідкого меду;

кориця (за смаком);

3 гвоздички.

За бажанням можна додати грушу, курагу, чорнослив – загалом, усе, що вам до смаку.

 

Приготування

Щодо продуктів, то для запікання найкраще взяти великі міцні яблука з щільною соковитою м’якоттю, а родзинки – без кісточок.

Спочатку потрібно приготувати начинку. Рис відварюємо (із сіллю чи без — хто як любить). З яблук вирізаємо серцевину й частину м’якоті — так, щоб утворилася «формочка» для начинки. Половину вирізаної м’якоті нарізаємо дрібними шматочками й додаємо до рису. Родзинки миємо й замочуємо в гарячій воді на 5–10 хвилин, потім даємо трохи підсохнути. Горіхи нарізаємо (не надто дрібно). Потім змішуємо рис, підготовлені родзинки та горіхи, корицю й мед — і начинка готова.

Заповнюємо яблука: кладемо 1–2 ст. л. начинки, потім гвоздичку, і тоді вже заповнюємо яблуко до кінця.

Нафаршировані яблука на змащеному (або вкритому фольгою) деку ставимо в духовку, розігріту до 180 ºС, де й запікаємо 40–60 хвилин. Як тільки яблука починають «роздуватися», їх потрібно негайно витягати, інакше вони лопнуть. Під час запікання рис може трохи підсихати, тому за потреби його можна періодично поливати 2–3 ч. л. суміші меду з водою (1:4).

Подаємо десерт, обсипавши, за бажанням, цукровою пудрою або поливши варенням, медом чи солодким фруктовим соусом.

Матерiaли по темі

Автор: Зоя Голіусова
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: