Купуйте ялинку з біркою, інакше тюрма - Харківський лісгосп

11.12.2012 11:23 Агропром
http://www.tvoya-gazeta.com http://www.tvoya-gazeta.com
У Харківській області незаконно зрубали вже майже 800 новорічних красунь.

 Про це повідомив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко.

Так, кожній ялинці, що підлягає продажу, має бути бірка та клеймо.

 - Є розпорядження губернатора, в якому всім користувачам рекомендовано проводити чіпування цих ялинок, - сказав Сергій Мусієнко. За його словами, це дасть можливість правоохоронним органам та лісівникам швидко знаходити браконьєрів та контролювати, звідки привезена ялинка, де вона була зрубана і чи законно вона виставлена на продаж. Якщо ялинка не матиме бірки, то правоохоронці з'ясовуватимуть її походження і чи має право реалізатор продавати дерево на ринку. Спіймані правопорушники за незаконне вирубування лісів заплатять від 85 до 170 грн. Окрім того, вони мусять сплатити шкоду за пошкодження ялинок в новорічний період від 170 до 2000 грн. В залежності від того, скільки ялинок зрубав браконьєр, може навіть наступити кримінальна відповідальність.

За словами Сергія Мусієнка, браконьєри не зможуть збрехати покупцю, прикріпивши на ялинку фальшиву бірку. Всі номери бирок занесені в єдину базу Державного агентства лісових ресурсів, де вказано, який користувач закупив цю бирку. 

Головний лісівник області повідомив, що цього року з початку листопада у лісгоспах області працюють 11 рейдових бригад, до складу яких входять співробітники лісової охорони, міліція. Всього за цей період в лісах Харківщини було проведено 528 рейдів. За час перевірок на території області затримано 34 порушники, що незаконно зрубали 796 ялинок. Всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності, матеріали справ скеровані до правоохоронних органів. Саме там і вирішуватимуть, чи порушувати кримінальні справи.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта