Бойовики "ДНР" та "ЛНР" захоплюють нові території. Хроніка АТО за 15 січня (ВІДЕО, КАРТА)

15.01.2015 08:23 Суспільство
Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі залишається складною. Бойовики збільшують кількість і інтенсивність обстрілів позицій українських сил і мирних населених пунктів: вже 129 разів за 14 січня.

Бойовики обстріляли з мінометів і "Градів" ряд населених пунктів, вперше застосували 220-міліметрову важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 "Буратіно".

Траса Маріуполь - Донецьк знову закрита.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 14 січня.

13 січня, близько 13 години поблизу с. Тепле Станично-Луганського району Луганської області на фугасі підірвали вантажівку "Урал" українських силовиків.

Близько години ночі 14 січня бойовики "ЛНР" здійснили масований артилерійський обстріл міста Щастя. В результаті обстрілу пошкоджено газопровід високого тиску. Через аварію перекрита станція "Щастя", яка подає газ в місто і навколишні села.

Терористи артилерією обстріляли Авдіївку в Донецькій області. Зруйновано деякі об'єкти житлового сектору, а один із снарядів потрапив у спортзал школи. З цієї причини в навчальних закладах міста, на південь від якого за декілька кілометрів розташований Донецький аеропорт, призупинено навчальний процес.

Терористи "ЛНР" масово задіюють підрозділи радіоелектронної боротьби, у зв'язку з чим мобільні телефони, мережу Інтернет і радіостанції працюють нестабільно.

ОБСЄ пропонує розслідувати трагедію під Волновахою разом з "ДНР" і Росією.

Число жертв обстрілу автобуса під Волновахою зросла до 13-ти чоловік.

Проти псевдоучасника АТО з Мінрегіонбуду порушили кримінальну справу.

У Маріуполі бійці АТО зафіксували політ ще одного безпілотника окупантів і відкрили по ньому вогонь.

Військова контррозвідка Служби безпеки України спільно з армійським підрозділом при виконанні бойового завдання на контрольованій терористами території знешкодила збройну диверсійну групу т. зв. "міністерства оборони" терористичної організації ЛНР.

У Криму та під Ростовом-на-Дону в спеціалізованих навчальних центрах закінчується черговий цикл підготовки терористів для дій у Донбасі.

Незаконні збройні бандформування не припиняють обстрілювати позиції українських сил поблизу Донецького аеропорту.

Камера спостереження зняла розстріл "Градами" під Волновахою.

Автор: Администратор сайта