День тиші на Донбасі: бойовики відкривали вогонь понад 13 разів. Хроніка АТО за 9 грудня (КАРТА)

10.12.2014 08:47 Суспільство
telegraf.com.ua telegraf.com.ua
У вівторок, 9 грудня, з 8:00 по Києву в зоні АТО має настати день тиші. Режим тиші в зоні АТО встановлений на добу.

З Підмосков'я в Ростовську область відправився черговий "гуманітарний конвой", щоб потім попрямувати в Донбас.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 9 грудня.

За 9 грудня в зоні проведення антитерористичної операції загинули шість українських військових, семеро отримали поранення.

Протягом останньої доби в Донецьк прибули дві зведені ротні тактичні групи (РТГ) - російських військ і російських найманців.

У районі Ясинуватої зосереджене формування російсько-терористичних військ, під час останніх невдалих атак позицій українських військ у напрямку до Авдіївки зазнало втрат в живій силі і бронетехніці.

У районі "горловини" Дебальцевського плацдарму тривають інтенсивні перестрілки між українською артилерією і артилерійськими підрозділами бойовиків. Противник веде артилерійський вогонь з району Первомайська і з району на північний схід від Горлівки.

В результаті обстрілу Авдіївки Донецької області отримали травми і поранення мирні жителі - члени багатодітної сім'ї. Керівництво Донецької області не виключає часткової евакуації жителів Авдіївки через постійні обстрілів з боку бойовиків.

Вранці 9 грудня близько 6:00 бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів і самохідних артилерійських установок.

З десятої ранку бойовиками був двічі порушений режим тиші в Донбасі. Станом на 13:00 9 грудня в штаб АТО надійшла інформація про шість фактів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Протягом дня терористи здійснили 13 обстрілів позицій сил АТО і населених пунктів на Луганському, Донецькому і Дебальцевському напрямках.

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що компромісною датою зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську буде 11 грудня.

У ніч на 10 грудня в Одесі невідомі підірвали бізнес-центр, який знаходився на вулиці Краснова неподалік від будівлі одеської в'язниці. Імовірно знищено частину будівлі, де знаходився волонтерський центр допомоги військам АТО. Постраждалих немає.

Державна прикордонна служба України заявляє про відхід російських військових за межі Херсонської області.

Росія перекинула в окупований Крим близько 50-60 тисяч військовослужбовців і розмістила на півострові оперативно-тактичні ракети, дальність дії яких становить 500 км.

Автор: Администратор сайта