Голова сільради - доброволець АТО у відпустці рахує бюджет Близнюків

28.01.2015 10:12 Суспільство
фото з соцмереж фото з соцмереж
Селищний голова Близнюків Геннадій Король, маючи «броню», поїхав на Донбас простим солдатом-добровольцем.

Геннадій Король очолює Близнюківську селищну раду з 2006 року. Викладач за освітою, 45-річний чоловік уже в перші хвилі мобілізації був ладен залишити і крісло посадовця, і дружину з двома дітьми та їхати на Донбас захищати батьківщину.

Попри службу в Збройних Силах, свої обов’язки селищного голови Геннадій Король не полишає. Чоловік досі проводить у телефонному режимі наради зі своїми підлеглими, обізнаний про усі справи Близнюків. А у законному звільненні взагалі планує складати селищний бюджет.

– Щоб виконувати свої обов’язки, не обов’язково сидіти цілими днями у кріслі в селищній раді. Сучасні засоби зв’язку, на щастя, дозволяють вирішувати майже будь-які питання на відстані, – запевняє Геннадій Король.

У селищній раді свого нинішнього голову люди називають одним із кращих за всі часи. Мовляв, після того, як Геннадій Король прийшов до влади, Близнюки почали оживати. Почали ремонтувати дахи, під’їзди, відбудували привокзальну площу, розпочали будівництво каплиці. З’явилося й вуличне освітлення, відновилося водопостачання.
– Геннадій Степанович скасував прийомні дні. Тепер до селищної ради люди можуть прийти щодня і розповісти про свої проблеми, – розповіла заступник Близнюківського селищного голови Яна Хомутова.

Близнюківський голова – дуже проста, доступна для спілкування з громадою людина,  його поведінка абсолютна не схожа на поведінку сучасник чиновників. А девізом селищної ради за керівництва Геннадія Короля став вислів «Усе для людей!».

Започаткував Геннадій Король і проект, за яким діти безкоштовно можуть побачити інші міста чи навіть виїхати за кордон. Так, у 2014 році групу з 12-ти дітей за бюджетні кошти возили на п’ять днів до Львова. Спочатку школярам дали завдання написати історичні нариси про центральні вулиці селища. Діти добре попрацювали, а зібраний ними матеріал навіть заплановано опублікувати. Як винагороду за роботу школярів повезли до міста Лева. На цей рік учням планують влаштувати канікули у Грузії. Для цього діти мають написати про близнюківців, які поїхали в АТО. За словами Яни Хомутової, наразі з їх селища мобілізовано близько 20 чоловік, а з району – майже 80, тому писати є про кого.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 6 від 15.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта