Сім'ям загиблих воїнів АТО у Харкові допоможуть психологи

23.02.2015 11:26 Суспільство
Харківські волонтери-психологи, благодійні та правозахисні організації об'єдналися для допомоги сім'ям військовослужбовців, загиблих в зоні АТО.

Про це представники організацій повідомили під час круглого столу "Допомога сім'ям загиблих у Харкові та Харківській області".

Допомога надаватиметься за кількома напрямками - психологічна, правова, матеріальна. До цієї роботи обіцяє підключитися і місцева влада.

У планах всіх учасників процесу - створення Координаціоного інформаційного центру ініціатив з надання допомоги сім'ям військовослужбовців.

Психологи відзначають, що родичі загиблих опинилися в дуже складній ситуації. Процес бідкання може затягнуться від 4 місяців до 12 місяців.

- Втрата близької людини на війні відрізняється від втрати в звичайному житті. Родині загиблого складно знайти винних. Агресія накопичується. Без допомоги фахівця це почуття може направлятися як на оточуючих, так і на себе. Є приклади розпаду сімей, деякі починають шукати порятунку в алкоголі, - зазначає психолог Світлана Хасая.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта