Склад працівників військкоматів має бути оновлений - Турчинов

19.12.2014 10:29 Суспільство
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступає за оновлення складу військкоматів.

Олександр Турчинов виступає за оновлення складу військкоматів. Він зазначив, що багато добровольців повертаються з фронту з бойовим досвідом. "Ця робота саме для них. Вони знають, хто потрібен на передовій, розуміють, що від таких рішень залежать людські життя", - сказав секретар РНБО.

Також Олександр Турчинов наголошує на необхідності створення резерву з декількох сотень тисяч резервістів і оновлення складу військкоматів шляхом залучення добровольців, які повернулися із зони АТО.

"Наше завдання - створити потужний резерв з декількох сотень тисяч резервістів, які зможуть протягом доби, в разі необхідності, стати до лав у бойовому порядку", - підкреслив О. Турчинов, повідомляється на сайті РНБО.

За його словами, в 2015 році планується здійснити ротацію військовослужбовців, мобілізованих у поточному році.

Він також зазначив, що одне із завдань влади - збільшення в армії контрактної складової і грошового забезпечення військовослужбовців, забезпечення їх соціальних гарантій.

"Багато добровольців зараз підписують контракти, щоб залишитися в армії і Нацгвардії", - підкреслив О. Турчинов.

Щодо забезпечення формування оборонного бюджету країни він сказав: "Ситуація в економіці катастрофічна. Причина і наслідок - війна, на яку треба витрачати гроші. Але альтернативи забезпечення армії немає. І потрібно розуміти, що у нас є обмеження не тільки по грошах, але й по часу ".

Автор: Администратор сайта