Як охороняють Печенізьке водосховище (ФОТО)

13.05.2015 14:13 Суспільство
фото Тетяни Лісної фото Тетяни Лісної
Печенізьке водосховище, об'єм якого близько 0.4 кілометрів кубічних, є основним джерелом прісної води для Харкова.

Сьогодні там цілодобово знаходяться правоохоронці. Із двох боків споруди, по якій проходить дорога, стоять блокпости. Цією дорогою можна потрапити до Старого Салтова, до Великобурлуцького, Вовчанського, Двурічанського, Куп’янського районів. Для цієї ділянки інтенсивність руху, відзначають водії, достатньо жвава. 

Правоохоронці, які стоять на блокпостах, розповіли, що поки жодних надзвичайних випадків тут не траплялося. А от їхні колеги із інших блокпостів неодноразово зупиняли автівки, у яких перевозили зброю, наркотики, вибухівку.

- Головне наше завдання — охороняти дамбу, щоб її не підірвали, - говорить один із правоохоронців. - Як нам розповіли, у разі масивного пошкодження шлюзів водосховища під затоплення потраплять п’ятеро сіл.



Правоохоронці перевіряють автівки, які проїжджають дамбою


На блокпості запевнили: головна "ванна" Харківщини під пильною охороною

Офіцери на блокпості у Печенігах заступають сюди на двотижневе чергування із сусідніх райвідділків.

Розповідають, що змушені були купувати форму та, власне, всю екіпіровку, із бронежилетами зокрема, за власний рахунок. До того ж, з їхніх слів, на інших блокпостах із правоохоронців збирають по 400 грн на тиждень на харчування. У Печенігах же чергових на блокпостах годують силами місцевого райвідділку. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта