Олександр Фельдман розповів, чому варто вкладати гроші в Харків

04.09.2015 06:00 Економіка
Фото: feldman.org.ua/ Фото: feldman.org.ua/
Інвесторам варто почати вкладати кошти в Харківську область прямо зараз, - про це перед початком VII Міжнародного економічного форуму заявив народний депутат України, співголова політичної партії «Наш край» Олександр Фельдман.

За його словами, існує як мінімум п'ять основних факторів, які роблять наш регіон привабливим для іноземного капіталу. Один з них - це вигідне географічне положення і розвинена інфраструктура. «Харків знаходиться на перетині міжнародних шляхів, є центром залізничного сполучення і може похвалитися новим аеропортом», - зазначив нардеп.

Також серед основних причин для інвестицій, на думку політика, - різнопланова диференційована економіка міста і найпотужніший науково-дослідний потенціал регіону. «Першу столицю по праву називають науковим центром України, тут працюють більше 200 установ різного профілю, а також найбільший регіональний центр Академії наук України, - говорить Олександр Фельдман. - Крім того, наше місто є лідером за кількістю підприємств, які виконують наукові дослідження і впроваджують революційні інновації».

Ще один вагомий чинник, який, за словами Фельдмана, повинен залучити потенційних інвесторів - це велика кількість висококласних фахівців. «Кількість працездатного населення складає трохи менше мільйона осіб, це 66 % від загального числа городян, - зазначає народний депутат. - Таким показником Харків завдячує 58 вузам, які щорічно випускають в середньому 33 тисячі фахівців». Крім того, за словами політика, Перша столиця - один з ділових центрів країни, де зареєстровані 180 тисяч підприємців.

Однак чи не найкращим показником інвестиційної привабливості міста нардеп назвав досвід співпраці з провідними світовими брендами. «Не дарма в нашому місті успішно працюють всесвітньо відомі компанії», - зазначає Олександр Фельдман.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта