Американці у Харкові розповіли, коли та за яких умов Україна ввійде до 20 G

05.09.2014 10:09 Економіка
http://dt.ua/ http://dt.ua/
До двадцятки найбільших економік світу Україну очікують у 2020 році.

Про це заявив президент Американської Торгової Палати в Україні Бернард Кейсі під час VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

- В України сьогодні є шанс перетворити себе. Я впевнений, що за декілька років ми будемо говорити про українське економічне диво, яке станеться. В Американській торговій палаті вважають, що Україна зможе долучитися до Великої двадцятки у 2020 році й вийти на всі необхідні рівні міжнародних індексів, зокрема індекс розвитку людського потенціалу, індекс охорони здоров’я, економічного процвітання... Усе це, як ми прогнозуємо, Україна досягне до 2030 року, - сказав Бернард Кейсі.

Представник Торгової палати також розповів про шляхи досягнення цієї мети для України. Найперше американці пропонують розвивати в Україні ті галузі, які є успішними вже сьогодні, а саме сільське господарство, видобуток природного газу, IT-аутсорсинг, - ті сфери, у яких і Харківщина має добрі позиції.

- Ми також вважаємо, що в Україні можна створити щось на кшталт Силіконової долини. Тут, між Києвом та Харковом, розвивати аерокосмічну долину. Ця галузь в Україні має величезний потенціал і вона може залучати до роботи мільйон українців і приносити мільярдні прибутки, - додав Бернард Кейсі.

Американці пообіцяли створити в Україні експертний центр та поділитися власним досвідом, зокрема штату Каліфорнії.

Сьогодні, за даними міністрства економічного розвитку і торгівлі України, наше ВВП на душу населення складає приблизно 3,5 тис. доларів на рік. Це 10% від середньоєвропейського показника. І тому, для того, аби Україна приєдналася до Великої двадцятки, українська економіка повинна зрости у три рази, а ВВП має рости щорічно на більше, аніж 10%.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта