Іноземці купили машинобудівний завод на Харківщині (ФОТО)

29.08.2012 13:21 Економіка
Унікальний завод отримає друге життя Унікальний завод отримає друге життя

Барвінківський машинобудівний завод був придбаний підприємством зі 100% іноземними інвестиціями. Про це учора на прес-конференції повідомив голова Барвінківської райдержадміністрації Іван Бовдуй.

За часів СРСР завод випускав унікальну продукцію: самохідні бурові установки. Вони поставлялися не тільки в усі куточки СРСР, але й за кордон.

Потім завод був спрямований на сільгосподарське машинобудування, але невдовзі він почне виробляти техніку, необхідну при видобутку вугілля. 
– Сьогодні завод повністю реформований. Цей завод у найближчий час переходить у власність ефективних власників...Завод був у занепаді, але сьогодні вже проведена санація і укладений нотаріальний договір купівлі-продажу заводу підприємству «Барвінок 3+», яке має 100% іноземних інвестицій. Завод збереже своє призначення, пройде стадію модернізації, після чого на завод буде повністю завантажений і він працюватиме на трьохзмінному циклі роботи, – розповів Іван Бовдуй.



За його словами на заводі збережений верстатний парк, окрім цього нові власники у рамках програми відновлення виробництва укомплектують підприємство новим сучасним обладнанням.

 

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта