Кредит понад 50 млн планують дати харківському заводу - Райнін

20.05.2014 07:06 Економіка
http://nahnews.com.ua/ http://nahnews.com.ua/

Про стимулювання підприємців в умовах економічної кризи в інтерв’ю «СК» розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

– Які напрями соціально-економічного розвитку регіону пріоритетні зараз, в умовах режиму економії? У яких галузях ви бачите найбільший ефект від підтримки з боку держави?

– Сьогодні справді виникає необхідність у визначенні пріоритетів розподілу ресурсів і концентрації їх у тих галузях, які можуть забезпечити найбільший результат у найкоротші терміни, а також довгостроковий і комплексний вплив на розвиток економіки регіону. Такими галузями для Харківського регіону є сільське господарство, енергетика і промисловість.

В умовах катастрофічної нестачі бюджетних ресурсів для стимулювання та розвитку інвестиційної діяльності все більшої актуальності набувають такі види державної підтримки, як надання державних гарантій для реалізації інфраструктурних, інвестиційних та інших проектів, спрямованих на модернізацію економіки Харківщини, а також преференції зі сплати податку на прибуток і митних зборів.

До речі, залучення кредитних коштів під державні гарантії уже скоро може отримати одне підприємство області – Вовчанський агрегатний завод. Сума кредиту – 54 млн грн. Завод планує реалізувати в області інвестиційний проект «Створення нових виробничих потужностей машинобудівної продукції із впровадженням енергозберігаючих технологій» з використанням механізму отримання державних гарантій.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №60 від 20.05.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта