На будівництво дороги Полтава - Харків Світовий банк виділить 800 мільйонів

27.01.2015 12:30 Економіка
Світовий банк підтвердив наміри інвестувати 800 мільйонів доларів у третій проект із розвитку автодорожньої сфери в Україні - ділянку Полтава - Харків дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України за підсумками зустрічі першого заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера та менеджера глобальної практики Світового банку з транспорту та ІКТ, регіон Європи та Центральної Азії (Колумбія) Хуана Гавіріа.

У прес-службі нагадали, що переговори щодо змісту цього проекту тривали близько 6 місяців. Реконструкція ділянки Полтава - Харків буде одним із найбільших інвестиційних проектів Світового банку в Україні. Завдяки реалізації проекту автотранспортний коридор від Києва до Харкова, який має стратегічне значення для України, буде повністю оновлено.

Передбачається, що сам проект складатиметься з двох частин. Перша з них - покращення дорожньої інфраструктури на ділянці у 130 км. Друга - це власне організація заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки руху, підтримка експлуатаційного стану дороги, впровадження системи зважувальних комплексів.

Автор: Администратор сайта