Антитерористична операція у Донецькій області: огляд подій та коментарі силовиків (ФОТО, ВІДЕО)

16.04.2014 06:57 Суспільство
Станом на 15 квітня в Донецькій області залишаються захопленими мітингувальниками кілька населених пунктів.

Напруженою залишається ситуація у Слов'янську. У місті триває антитерористична операція. Військові діють "точковим" методом.

Залишаються захопленими адмінбудівлі міського відділення міліції та міського відділу СБУ. Також у місті невідомі встановили сім блокпостів.

За повідомленням прес-служби Донецької обласної держадміністрації, захопленими залишаються будівлі міськради та міліції в Горлівці.

Окрім того, була спроба вивісити в Новоградівці прапор Донецької республіки, проте місцеві жителі перешкодили цьому. Між представником ДНР і людьми тривають перемовини.

Як повідомляють, місцевій легітимній владі вдалося домогтися певних домовленостей із загарбниками в Маріуполі, Макіївці та Єнакієвому. У цих містах напруження ослабло.

В Артемівську міський голова провів прес-конференцію, на якій закликав мешканців зберігати спокій і не піддаватися на провокації, а в Дзержинську готується позачергова сесія міської ради.

При цьому проросійські активісти анонсували свою появу на засіданні депутатського корпусу в Жданівці. У Селідовому представник ДНР ініціював збір громадян для обговорення ситуації в Україні та висловлення своєї позиції. Зараз 50 осіб перебувають в очікуванні.

У Краматорську будівлю виконкому продовжують займати протестувальники, вони, однак, не перешкоджають роботі працівників. Міський голова проводить зустріч із мітингувальниками. Також розблоковано приміщення місцевої міліції. Місцевий аеродром у ніч на 16 квітня звільнено українськими групами спецпризначення.

У Харцизьку пройшла позачергова сесія міськради, на якій ухвалено звернення до депутатів облради з вимогою провести референдум.

У Кіровському, за інформацією прес-служби, вночі зняли прапор ДНР: над виконкомом залишилися прапори України й області.

Як зазначає прес-служба Донецької ОДА, в Олександрівському районі жителі помітили пересування танків і БТРів з Харківської області до Дніпропетровської.

У Амвросіївському районі, як наголошують, 150 жителів біля будівлі міськради вимагають відставки амвросіївського міського голови.

15 квітня в місті Краматорськ силовики провели Антітерористичну операцію. Спецпідрозділи МВС відбили атаку озброєних людей, які намагалися штурмувати військовий аеродром. Загиблих немає.

Про результати спецоперації журналістам на аеродромі в Краматорську розповів новопризначений керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов.

«Ми дійсно маємо сьогодні дуже кваліфікованого, дуже серйозного, дуже професійного опонента. На жаль, маю підкреслювати, що вони діють досить професійно. Потрібно віддати належне: хороший рівень підготовки, знання тактики, практика досить висока. Там все непросто», - сказав Василь Крутов.

Інформацію про потерпілих під час визволення аеродрому в Краматорську Крутов спростував.

«Ми абсолютно не ставимо за мету проводити операції просто для того, щоб помститися або щось зробити таке, яке має потрясти фізично цих людей. Ми проводимо виключно точкові чітко сфокусовані і такі, які не спрямовані ні на позбавлення здоров'я, ні на тим більше життя», - сказав він.

Автор: Администратор сайта