Через митницю дозволили перевозити більше грошей.

01.06.2012 14:12 Суспільство
Митники спростили процедуру перетину кордону Митники спростили процедуру перетину кордону
Відтепер митницю можна пройти за 4 години

Це передбачено новим Митним кодексом, який сьогодні вступив в дію. Окрім цього він передбачає передачу всіх повноважень з видання наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів України. Також передбачено, що вартість товарів, які можуть ввозитися громадянами на митну територію України без сплати податків через сухопутні і морські пункти пропуску складає 500 євро, повітряним сполученням - до 1 тис. євро, а при поштових пересиланнях - до 300 євро.

Крім того, скорочено перелік документів, необхідних для митного оформлення. Тепер їх всього три: митна декларація, інвойс і декларація митної вартості.

Час митного оформлення скорочується з 24 годин до 4-х годин. Крім того, суб'єкт зможе самостійно зафіксувати в електронних системах дату і час подання митної декларації.

А за порушення терміну митного оформлення посадові особи митниці будуть нести персональну відповідальність.

З 1 червня суб'єкти зможуть заявляти товар до оформлення в будь-якому митному органі. На думку експертів, право самостійного вибору місця оформлення є одним з основних спрощень. Воно дозволить істотно знизити часові та фінансові витрати на логістику.

Кодекс виключає митну брокерську діяльність з числа видів діяльності, на здійснення яких митними органами надаються дозволи. Виключена необхідність надання фінансової страхової гарантії в розмірі не менше 300 тис. євро, а агенту з митного оформлення, що працює з брокером, не потрібно буде підтверджувати кваліфікацію в Держмитниці і рівень спеціальних знань.

Також кодексом збільшено загальний термін тимчасового ввезення громадянами-нерезидентами транспортних засобів особистого користування з 183 днів до одного року.

 

Джерело: Про гроші
Автор: Администратор сайта