День Перемоги у Харкові відбувся. У заходах взяли участь кілька тисяч людей

09.05.2014 09:51 Суспільство

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута поклав квіти на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І. С. Конєва».

В урочистому заході також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступники голови облдержадміністрації Юрій Георгієвський та Василь Хома, ветерани Великої Вітчизняної війни, школярі, жителі с. Солоницівка.

Також урочиста церемонія покладання квітів відбулася на Меморіалі Слави в Харкові. Вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та інші керівники міста й області, ветерани Великої Вітчизняної війни.

Парадним строєм пройшли перед присутніми військові підрозділи Харківщини та курсанти правоохоронних вузів області.

Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, і на їх честь був даний почесний салют. Завершила церемонію поминальна панахида.

Поблизу Меморіалу були посилені заходи безпеки: територія була оточена міліцейським кордоном. Правоохоронці перевіряли у людей, що підходили до Меморіалу, сумки і рюкзаки на наявність заборонених предметів. Рух транспорту по вул.Сумська було перекрито.

Після закінчення церемонії проросійські активісти закликали людей влаштувати ходу на пл. Свободи. На їх заклик відгукнулися кілька сотень людей. Колону супроводжували співробітники міліції.

Тим часом святковий концерт для ветеранів пройшов на пл. Свободи, у сквері за пам'ятником Леніну. Всього на святковий захід прибуло близько 1,5 тис. ветеранів.

Одночасно з концертом біля пам'ятника Леніну на площі Свободи пройшов мітинг. У ньому взяли участь ті люди, які прийшли колоною з Меморіалу, всього - близько 500 осіб. Вони тримали прапори рухів "Юго-Восток" і "Російський Схід", Компартії, Блоку Наталії Вітренко, а також прапори СРСР та Харкова.

Учасники акції вшанували хвилиною мовчання загиблих у Великій Вітчизняній війні та поклали квіти до пам'ятника Леніну. Люди обговорюють події в Одесі і Слов'янську.

Станом на першу годину дня свято для ветеранів за пам'ятником Леніну закінчилося.

Однак по периметру площа Свободи оточена міліцією. Будівлю обладміністрації охороняють кілька правоохоронців у шоломах і з щитами.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта