Доступне житло: до програми долучились шість нових будинків

19.07.2012 09:54 Суспільство

Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб повідомив, що до програми здешевлення вартості іпотечних кредитів додалося ще п’ять будинків.

За словами віце-губернатора, ще минулого тижня таких домів було всього 11, а зараз – 16. Крім того, ще три будівельні компанії подали до міжвідомчої комісії заявки на допущення до участі у програмі.

– Сьогодні для участі у програмі відібрано 16 житлових будинків, у яких нараховується 1431 квартира. Вже зареєструвався у державній іпотеці 191 громадянин. Ми вже уклали сім договорів на компенсацію відсотків по кредиту. Кількість виданих кредитів – шість, на суму 886,9 тис. грн, – розповів Валентин Дулуб.

Усього для компенсації позичальникам 13 % за програмою «Доступне житло» Харківська область отримає 60,1 млн грн. З них 6 млн грн вже надійшло на рахунки управління містобудування та архітектури.

– Цього року всі учасники програми вже отримають ключі від квартир. Так, в одній дев’ятиповерхівці вже ведуться внутрішні роботи, у другої зведено сім поверхів. Це вже показник того, що будинки до завершення року здадуть, а люди отримають житло, – поінформував Валентин Дулуб.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №86 від 19.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта