Кабмін призупинив фінансування вітчизняних держпідприємств

12.05.2014 14:36 Економіка
http://sdelanounas.ru/ http://sdelanounas.ru/
Державне інвестування деяких галузей української промисловості було призупинене.

 - Це вимушені і тимчасові заходи, - наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

«Протягом наступних шести місяців держава не зможе фінансувати виробництво. Ми обрізали це фінансування, аби не скорочувати усі соціальні програми, хоча деякі з них усе ж довелося зменшити. Проте якщо вже урізати ці капітальні видатки, то слід робити це короткостроково», - сказав Павло Шеремета.

Разом із тим міністр зауважив, що український Уряд продовжує підтримувати вітчизняне виробництво й працює над залученням коштів інших країн та приватних інвесторів.
«У виробництво залучаються кошти інших держав, і не тільки міжнародних фінансових організацій. Якщо створити хороший інвестиційний план, хорошу картинку інвестиційних можливостей в країні, ми можемо приватним інвесторам з усіх країн світу, в тому числі і з України, пропонувати ці можливості. Потрібно залучати приватний капітал максимально», - підкреслив міністр економічного розвитку і торгівлі.

Павло Шеремета резюмував, що в майбутньому державні гарантії будуть застосовуватись як дієвий інструмент, проте важливо використовувати їх обережно і максимально прозоро.

Автор: Администратор сайта