Кримський референдум: аномальна явка та невизнання Києвом та світом (ФОТО)

17.03.2014 07:49 Суспільство
фото ТСН та УНІАН фото ТСН та УНІАН

Учора, 16 березня, у Криму відбувся референдум, у якому мешканцям АРК пропонували визначитись щодо приєднання Криму до складу Російської Федерації у якості автономії. За возз'єднання з РФ проголосували 96,6 % жителів.

Про це повідомив голова комісії Верховної Ради з організації референдуму Михайло Малишев в ефірі ДТРК "Крим", після опрацювання 100 % протоколів. Ці дані наводяться без урахування Севастополя.

Як повідомив голова кримського відділення Комітету виборців України Андрій Крисько, під час референдуму в Криму 16 березня були допущені неодноразові порушення - спрощена процедура внесення людей в додаткові списки прямо на дільниці в день голосування, голосування "мертвими душами" і російськими паспортами. 

За інформацією КВУ, під час референдуму були допущені непоодинокі порушення. Головним інструментом фальсифікацій Крисько називає спрощену процедуру внесення людей в додаткові списки прямо на виборчій дільниці в день голосування. Кількість людей, внесених таким чином у списки у низці дільниць, він називає «аномальною».

Нагадаємо, Конституційний Суд України 14 березня визнав неконституційним рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим про проведення референдуму про статус автономії в неділю, 16 березня 2014 р. Таке рішення оголосив головуючий суддя Юрій Баулін.

Слід відзначити, що раніше офіційний Київ заявив про невизнання референдуму в Криму, ряд провідних українських політиків закликали кримчан не брати участі у голосуванні. Також про невизнання референдуму вже заявили офіційно США, Велика Британія, ряд країн ЄС, Японія, Канада. Туреччина також визнала референдум незаконним і таким, що суперечить Конституції України, та пообіцяла захищати кримських татар.

Визнала референдум у Криму Абхазія.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта