Нові дороги в Україні будувати не будуть — М. Азаров

22.05.2013 09:01 Суспільство
http://www.izmacity.com/ http://www.izmacity.com/
Фінансування буде направлено виключно на капітальний ремонт старих доріг.

Як повідомляє “Укрінформ”, на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що через аномально холодну зиму, що призвела до масштабного руйнування доріг, “Укравтодор” відмовиться від будівництва нових доріг та сконцентрує увагу на капітальному ремонті старих.

"На превеликий жаль, треба визнати, що реальність не залишає нам вибору: "Укравтодор" змушений буде поточного року відмовитися від масштабного будівництва нових автомагістралей, які насправді також нам необхідні. Натомість до зими необхідно повністю завершити капітальний і поточний ремонт доріг", - сказав Микола Азаров.

Також він доручив Міністерству інфраструктури та губернаторам розробити мобілізаційну програму з надання допомоги дорожникам на червень-вересень поточного року. Програма передбачає додаткові гроші, техніку, робочу силу, а також контроль якості ремонту доріг.
У першу чергу ремонтуватимуться ті ділянки доріг, де ямковий ремонт є неефективним. Також має бути відновлено покриття на трасах, які найчастіше експлуатуються під час туристичного сезону і задіяні в міжнародних перевезеннях.

У першу чергу ремонтуватимуться дороги:

Київ-Харків-Довжанський,
Київ-Чоп,
Херсон-Джанкой-Сімферополь,
Вінниця-Умань-Знам'янка,
Знам'янка-Дніпропетровськ,
Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ.

Також будуть розпочаті підготовчі роботи з ремонту Одеської траси.

Джерело: УкрІнформу
Автор: Администратор сайта