Офіційно: У Харківській області проводять карантинні заходи

25.11.2013 15:53 Суспільство

Відповідне розпорядження №479 від 25 листопада 2013 року підписав голова ХОДА.

Згідно з розпорядженням на Харківщині будуть вжиті заходи щодо недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення.

Також розпорядженням рекомендовано обмежено проведення культурно-розважальних, видовищних, спортивних та інших масових заходів у населених пунктах Харківської області до стабілізації показників захворюваності.

Департаментом охорони здоров'я ХОДА буде розроблено комплекс заходів щодо зменшення ризиків поширення гострої респіраторної вірусної інфекції серед населення Харківської області, обов'язкових для виконання в лікувально-профілактичних закладах усіх форм власності та підпорядкування.

«З сьогоднішнього дня вводяться обмежувальні заходи з відвідування пацієнтів у стаціонарних установах міста та області. Це пов'язано з тим, що в Харкові і ряді районів області відмічається реальне зростання захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями. У порівнянні з минулим тижнем зростання показників захворюваності досягає 70%, – зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан. – Поки що ми маємо справу з першим етапом підйому сезонної захворюваності, яке пов'язане з поширенням вірусу серед мешканців області та погодними умовами. Якщо зараз не вжити певних обмежувальних заходів, зростання буде більш істотним, а перебіг хвороби – значно більш несприятливим».

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта