Порошенко закликав людей до спокою: Україна здатна захистити себе

28.08.2014 13:58 Суспільство
www.bukinfo.com.ua www.bukinfo.com.ua
Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна здатна дати відповідь на загрозу військової агресії з боку Росії.

Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради нацбезпеки та оборони 28 серпня в Києві.

"Ми здатні самі себе захистити. Так, нам потрібно сучасна високотехнологічна зброя, нам потрібні засоби розвідки. І ці переговори на сьогодні вже завершені, і я впевнений, що зараз у нас ситуація в цьому буде істотно поліпшуватися", – зазначив глава держави.

Він закликав українців до спокою, єдності та солідарності.

"Військові дії відбуваються у Донецькій і Луганській областях. Але вони означають не тільки звільнення Донбасу, а й захист всієї України. Зараз, у ці дні і в ці години відбувається справжня боротьба за справжню незалежність нашої держави", – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, російські війська в середу зайняли і контролюють м. Новоазовськ та низку населених пунктів Новоазовського, Старобешевського та Амвросіївського районів Донецької області, заявляють у РНБО України.

"Учора під контроль російських військових перейшов Новоазовськ, низка населених пунктів Новоазовського, Старобешевського, Амвросіївського р-ну", - повідомляється на сторінці РНБО України в мережі Twitter в четвер удень

У звіті  Інформаційно-аналітичного центру СНБО, оприлюдненому на сайті Нацгвардії в четвер, уточнюється, що близько 11.00 в середу околиці Новоазовська позиції Збройних Сил України були обстріляні з установок "Град" із території Росії.

"Після цього о 12:30 почалася атака двома колонами військової техніки у складі танків, БМП і БТР, які зайшли в Україну з Весело-Вознесенки і Максимова Ростовської області РФ", - ідеться в тексті.

У СНБО України додали, що для збереження життя українських військових, перегрупування командування АТО з Новоазовська виведені підрозділи об'єднаних сил АТО, МВС і Держприкордонслужби України.

Автор: Администратор сайта