Уряд стежитиме, аби зарплату бюджетні підприємства на Харківщині виплачували вчасно

06.09.2012 06:00 Суспільство
http://www.goodvin.info http://www.goodvin.info
Уряд буде боротися із заборгованістю по зарплаті, а Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко має посилити контроль за станом погашення заборгованості із зарплати.

За період діяльності нинішнього Кабінету Міністрів України, тобто з 1 березня 2010 року заборгованість зменшилася на 751,6 млн. грн. або на 43,3 відсотка та станом на 1 серпня 2012 року склала 986 млн. гривень, повідомляє Урядовий портал.

Найбільшу заборгованість допущено у Донецькій, Харківській, Луганській, Запорізькій, Львівській областях, м. Києві.

На засіданні Уряду наголошувалося на персональній відповідальності керівників, як підприємств, так і регіональної влади, за ситуацію з виплатами заробленого людям.

Питання виплати заборгованості із зарплати – сфера особистої відповідальності керівників. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України, яке відбулося 5 вересня 2012 року.

Особливо акцентувалося на недопустимості затримки виплат працівникам підприємств, які виготовляють продукцію за державними замовленнями, вчасних розрахунках за роботу з підприємствами та, відповідно, працівниками.

Також йшлося і про вирішення проблем з виплатами на підприємствах, щодо яких здійснюється процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Автор: Администратор сайта