Як МФО видає кредит - дзвінок оператора, перевірка КІ, SMS договір?

Promo
23.09.2021 11:41 Корисно

Про те, що представники мікрофінансової сфери України набагато лояльніше, ніж банківської, відомо багатьом, але наскільки - інше питання. Одні компанії пропонують просто швидкість і мінімальний набір документів, інші онлайн кредит без дзвінків і перевірок як на Ikredit. Що з цього реальність, а що ні, і до чого дійсно потрібно бути готовим, бажаючи отримати позику в вітчизняних компаніях мікрокредитування.

Як МФО перевіряють своїх клієнтів

Мікрофінансові компанії, як і будь-які інші кредитори, перш за все, зацікавлені в заробітку. Тому видавати позики з закритими очима - нічого не знаючи про стороні, що одержує, зі зрозумілих причин, вони не будуть.

Так, умови в мікрокредітних організаціях спрощені, наприклад, отримати кредит без дзвінків за допомогою сайту-агрегатора Ikredit можна за кілька хвилин. Більш того, більшість з компаній, представлених в каталозі, мають високий рівень схвалення заявок, гарантуючи видачу без застав, поручителів і довідок про доходи. Однак дещо все ж залишається реаліями для МФО і сьогодні.

Дзвінок оператора

Як МФО видає кредит

Найчастіше позику без дзвінків оператора - це реалії для кредитних організацій з короткостроковими угодами. У деяких компаній все ж подібна практика зустрічається, але вона покликана лише уточнити факт подачі заявки і деталізувати нюанси угоди. Для кредитора - це певна ступінь підвищення рівня довіри до клієнта. А для позичальника - ще одна можливість уточнити малозрозумілі нюанси по оформленню, отримання або погашення боргу.

Перевірка кредитної історії

Як видають кредит

Кредитна історія є у кожного громадянина, який хоч раз звертався в банки за кредитними продуктами, брав техніку в розстрочку тощо. На її сторінках відображені всі факти:

  • звернення до фінансові структури;
  • відмов і схвалень;
  • прострочень і дострокових погашень;
  • наявності додаткових кредитних зобов'язань - кредитних карт, наприклад.

На основі цих даних кредитори можуть розуміти, з ким вони мають справу і наскільки громадянин надійний. Припустимо, для банків дуже важливий рівень закредитованості фізособи - співвідношення кредитних зобов'язань до офіційного доходу. Тому, якщо у людини «біла» зарплата 25 тис. Грн., З яких він платить 10 тис. Грн. по іпотеці, то черговий споживчий можуть просто не схвалити.

А ось МФО розцінюють стан клієнта трохи інакше. У розрахунок береться будь-який дохід, який має людина:

  • соціальну допомогу;
  • нетрудові доходи;
  • неофіційна підробіток.

Тому кредит без дзвінків і відмов в мікрофінансової організації отримати можна.

Швидкість перевірки КІ клієнта в МФО забезпечують сучасні скорингові системи, які мають доступ до всіх баз даних і з легкістю формують індивідуальні посильні умови для користувача.

Фото-ідентифікація клієнта

Ідентифікація клієнта

Ще одна часта проблема, яка лякає деяких клієнтів. Насправді в цьому нічого такого немає - це просто спосіб упевнитися, що подає заявку і отримує гроші саме той, людина, чиї дані вказуються при реєстрації. Іншими словами, запобіжний захід, що виключає факт шахрайства.

Кредитори можуть запросити два види підтвердження.

  1. Фото самого паспорта. Зазвичай це перша сторінка і прописка. У випадку з ID-картою, просто її знімок.
  2. Селфі з паспортом. В такому випадку, необхідно встановити розворот основної сторінки паспорта поруч з особою одержувача і сфотографувати.

Увага! Дуже важливо, щоб на знімку було добре помітно особа і вміст документа. В іншому випадку, можна отримати відмову за заявкою.

Для тих, хто хотів би уникнути подібних складнощів, є пропозиції від кредитних представників, що видають мікропозики без дзвінків і фото. Саме такі програми можна знайти на Ikredit. Вибравши відповідну категорію, залишиться просто подати заявку і дочекатися відповіді кредитора, щоб підписати договір і забрати гроші.

Верифікація карти

Ще один частий спосіб перевірки клієнта. Він зручний і швидкий, тому їм часто підміняють інші перевірки, в разі відсутності дзвінків, Селфі з паспортом та ін. Суть полягає в тому, щоб перевірити, що власник карти і оформлювач - це одне і те ж обличчя.

Увага! Карта для отримання мікропозик повинна бути іменний, емітованої банком України і випущеної на ім'я одержувача позикових коштів.

Верифікація відбувається за допомогою заморозки невеликої суми. Найчастіше це не більше 1 грн. Після чого клієнтові потрібно повідомити точну суму утримання і гроші знову стануть доступні.

Електронний підпис договору

Електронний підпис

Ретроградам подібна практика може здатися складною. Насправді підпис кредитного договору за допомогою SMS-коду проста і зрозуміла. Крім того, такий варіант можна назвати досить безпечним. Підпис угоди схожа на реєстрацію на якомусь з віртуальних сервісів:

  • клієнт приймає умови договору;
  • отримує смс-код;
  • дублює його на сайті кредитора.

З цього моменту угода вважається акцептованої, тобто всі умови угоди беззастережно прийняті обома сторонами.

Пам'ятайте, що після підписання договору відмовитися від позики вже не можна. Допускається тільки повернення з нарахуванням відсотків за минулий період.

МФО - працюють швидко і видають гроші моментально, але за цей час вони встигають зібрати максимум інформації про своїх клієнтів. Проте як і раніше ці компанії більш лояльні при виборі кандидатури користувача і готові закривати очі на погану КІ, небажання клієнта спілкуватися з оператором або фотографувати документ.