Фіналістка "Голос. Діти" Марія Кондратенко розповіла, чому не хотіла співати пісню Happy New Year

16.01.2013 15:47 Культура
http://dusia.telekritika.ua http://dusia.telekritika.ua
Фіналістка проекту "Голос. Діти" харків'янка Марія Кондратенко розповіла, через кілька кастингів їй довелося пройти та чому вона не хотіла співати свою фінальну пісню.

Співати Марія Кондратенко почала ледь не із пелюшок, і першим її учителем став дідусь.

– Він дуже любить народні пісні. Як улітку приїжджали до нього в гості, так вони разом із Машею й співали. Після цього ми з чоловіком і вирішили віддати її до музичної школи, – розповідає Світлана Кондратенко. – У нас вся сім’я співає. В усіх є голос, слух. Проте на сцену ніхто не рвався. Лише Маша – виняток.

«Голос. Діти» зробив Марію Кондратенко відомою на всю країну, проте виступи на цьому шоу були далеко не першими для 12-річної харків’янки. Окрім численних концертів у музичній та загальноосвітній школах, дівчина брала участь у телешоу «Номер один», а також стала переможницею «Караоке на майдані» з Ігором Кондратюком, зйомки якого проходили на фестивалі «Печенізьке поле». Тоді відомий шоумен і продюсер не тільки вручив Марії приз – телевізор, а й попросив у родини Кодратенків контактні телефони «на майбутнє».

– До «Голос. Діти» Марія пройшла через таку кількість конкурсів, що цей проект уже не був великим випробуванням ні для неї, ні для нас із чоловіком. По життю вона боєць. Як тільки оголошують новий кастинг, Маша – перша на черзі. Наприклад, вона надсилала заявки на всі чотири сезони «Україна має талант». На жаль, кастинг вона не пройшла, проте надій не втратила. Мені вона взагалі сказала, що наступного року знову буде пробувати себе в цьому шоу, – розповіла Світлана Кондратенко.

З «Happy New Year» виступати не хотіла

Як зізнається Маша, на «Голос. Діти» вона пішла із цікавості. Про те, що стартує новий дитячий проект, дівчина дізналася по телевізору, заповнила анкету та разом із батьками поїхала на кастинг до Києва. Далі були «сліпі» прослуховування, вокальні батли, півфінал і, нарешті, – фінал. Усі репетиції до прямих ефірів проходили в Києві, а отже, щотижня комусь із батьків доводилося на два-три дні возити дівчину до столиці. За словами батька, Ігоря Кондратенка, усі витрати на проживання, харчування та проїзд узяв на себе телеканал.

– Пісні для нас обирали тренери, і відмовитися від запропонованого варіанту було неможливо. Далі ми вчили слова, репетирували і співали для своїх наставників. Лише після попереднього прослуховування судді вирішували, підходить пісня учаснику чи ні, – розповіла Марія.

На думку дівчини, усі пісні, що вона виконувала на проекті, їй підходять. Виняток становить лише «Happy New Year», з якою Марія виступила у півфіналі. Однією ж із найулюбленіших на проекті стала композиція із репертуару Мірей Мат’є «Ciao, bambino, sorry».

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №5-6 від 12.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта