Готуємося до випускного вечора: у тренді кольє, мереживо та беж

06.02.2013 09:32 Культура
На дворі сніг, а юні випускниці вже сушать голову, що одягти на випускний вечір.

Кожна хоче стати принцесою балу і, напевно, уже створила не один образ у своїй уяві. Для юних леді, які ще не визначилися, для їх однокласників, мам і тат «СК» пропонує поради дизайнера Вікторії Адамської.

Жовте вбрання для смаглявих

Кожна дівчина до створення образу випускниці (отже, і вибору сукні) підходить дуже серйозно, адже хоче, щоб її запам’ятали як найгарнішу зірочку останнього шкільного балу. Водночас убрання має бути не кричущим, оскільки юним панянкам ще тільки по 17 років.

– Жодних каменів і паєток на сукні не має бути, припускаються деякі прикраси – приміром, бісер. Але і його має бути в міру, – каже Вікторія Адамська.

Дизайнер радить обирати однотонні сукні. У крайньому разі у вбранні можуть бути присутні кілька кольорів. Одягатися занадто яскраво і строкато не варто.
– Дівчата ще зовсім юні, тож необхідно підкреслити їхню природну красу, тому кольори мають бути спокійними. Якщо дівчинка хоче прийти у червоному, їй все-таки краще обрати тепліший відтінок, наприклад, кораловий, – радить дизайнер.

Чи пасуватиме плаття учасниці балу, багато в чому залежить від відтінку її шкіри, кольору очей та волосся.

Якщо дівчинка має струнку фігуру і смагляву шкіру, вона сміливо може використовувати яскраві кольори. Це може бути жовта сукня – такий насичений сонячний колір саме для літнього свята. Якщо дівчинка має світлі шкіру та волосся, їй пасуватимуть відтінки блакитного чи бежевого. А от з білим кольором слід бути обережною. Категорично не можна одягати довгу сукню, адже таким чином випускниця ризикує перетворитися на наречену й мати на такому святі дещо трохи безглуздий вигляд.

Дві сукні на одне свято?

Вікторія Адамська радить підготувати для випускного дві сукні: на офіційну частину та святкування в кафе.

– Якщо дівчина все-таки захоче одягати дві сукні, я б порадила спочатку одягти вбрання до п’ят, а для подальшого святкування – більш коротке плаття, адже в ньому буде зручніше танцювати й веселитися, – упевнена дизайнер.


Якщо все ж таки випускниця вирішила одягти довгу сукню, вона може обрати вбрання у грецькому стилі. У спекотну літню пору в ньому вона почуватиметься комфортно. Адже таке вбрання спадає хвилями, має легкий силует. Експерт не радить обирати пишні плаття та наряди з оксамитової, велюрової тканини.

– Можна обрати сукню годе, тобто в голлівудському стилі: зверху приталену, а знизу – невеликий кльош. Така сукня дуже жіночна. У ній може бути відкрита спина, тоді не варто робити глибоке декольте. Можна доповнити фасон розрізом спереду. Але все має бути в міру, – каже дизайнер.

Проте варіант з довгою сукнею годиться лише для високих дівчат. Випускниця невеликого зросту в такому вбранні матиме не дуже добрий вигляд. Щодо коротких суконь, то тут фантазія юних принцес може розгулятися. На сьогодні, навіть для найвитонченіших модниць представлений дуже широкий спектр таких суконь – усіляких напрямів і стилів дуже багато, визначити з цього щось одне наймодніше неможливо.

– Якщо дівчинка невисокого зросту й має недоліки у фігурі, найвигідніше вона виглядатиме в сукні із завищеною талією та пишною спідницею. Таке вбрання візуально зробить її стрункішою, – ділиться секретами Вікторія Адамська.

Актуальною для такого свята буде сукня-футляр, довжиною трохи вище чи нижче коліна. Плісировку, яка минулого року була в гардеробі мало не кожної дівчини, дизайнер одягати вже не радить.

– Можуть бути варіації драпірування, можливо, деякі плісировані елементи, але як доповнення, а не основний елемент сукні, – уточнює експерт.

А от мереживо, яке теж популярне вже не перший сезон, і досі залишається актуальним. Такі сукні, на думку дизайнера, залежно від кольору, дуже ніжні, легкі й виглядають по-дівочому.

Аксесуарами зловживати не слід

Якщо сукня сама по собі вже може створити довершений образ, аксесуари додавати не потрібно. Приміром, обираючи довгу сукню з голою спиною, можна відмовитися від прикрас або ж одягти лише сережки, які можуть бути прикрашені каменями. Масивні сережки обирати не варто. А от кольє актуальні будь-які – і масивні, і більш ніжні.

Зараз вибір достатньо широкий: можна використовувати і пластикові, і з каменями Сваровські. Слід зупинитися на тому, що найбільше подобається і пасує до вбрання. Дизайнер радить не зловживати аксесуарами й обрати один: або сережки, або кольє, або ж браслет. Останній, до речі, добре підійде до вбрання з відкритими руками.

– Краще одягти один, але гарний, достойний браслет. Нехай буде менше, але краще, – підкреслює дизайнер.

Взуття, звісно, має бути на високих підборах. Завжди актуальні такі кольори, як тілесний, нейтральний бежевий чи з рожевим відтінком. Якщо плаття яскраве, такі туфлі підійдуть обов’язково.

– Якщо сукня довга, краще взути туфлі з відкритим носком або ж босоніжки зі смужкою спереду та застібкою на щиколотці, – каже експерт.

Сумочка має бути маленькою – золотавого, сріблястого кольору або ж прикрашеною каменями; лаковою або матовою – залежності від вбрання. Сумочка може бути в тон із сукнею або ж, навпаки, контрастного кольору.

– Для зручності я рекомендую обирати сумочки з довгими ланцюжками, аби руки були вільними, – радить Вікторія Адамська.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №15 від 02.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта