На "Харьковскую сирень" надходить по 5-6 фільмів кожного дня - В. Маренич

21.03.2013 14:19 Культура
http://ukranews.com http://ukranews.com
Прийом заявок на участь у V кінофестивалі «Харьковская сирень» ще триває, а кількість робіт, які вже надійшли до оргкомітету, уже давно перевалила за сотню і, за інформацією на 19 березня, сягнула 135.

Вражає і географія учасників, яка цього року неймовірно розширилася. Як повідомила співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» – начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, надіслали свої фільми режисери з 27-ми країн світу: Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Велика Британія, Німеччина, Греція, Грузія, Індія, Ірландія, Іспанія, Італія, Казахстан, Канада, Нова Зеландія, Нідерланди, Об’єднані Арабські Емірати, Польща (три міста: Варшава, Білосток і Лодзь), Португалія, Російська Федерація (Москва, Санкт-Петербург, Калінінград і Республіка Татарстан), Сербія, Сирія, Словенія, США, Франція, Швеція, Естонія і, звісно ж, Україна, яка представлена в цьому році п'ятьма містами: Харковом, Києвом, Кривим Рогом, Херсоном та Одесою.

– У 2009 році брали участь три країни – це був перший фестиваль, організований у найкоротші строки. У 2010, 2011 і 2012 роках нам вдавалося зібрати учасників із семи країн. Це були різні країни, але їх кількість залишалася незмінною. Цього року ми вирішили не зупинятися на досягнутому, – розповіла Вікторія Маренич. – І зараз ще продовжують надходити роботи, по 5-6 фільмів на день.

Прийом робіт триватиме до 25 березня. Після цього всі фільми буде передано селекційній комісії, яка вподовж двох тижнів оприлюднить список кандидатів на головні призи V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Потім усі відібрані роботи буде передано для перегляду й оцінки членам журі. Головною суддею фестивалю, як і в усі минулі роки, буде кінорежисер, сценарист, актор, народний артист РФ Володимир Фокін.

Юлія Горобець, матеріал з газети "Слобідський край" №35 від 21.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта