На Печенізькому полі обіцяють фішку, яку ще не бачили в Україні

15.07.2013 08:38 Культура
http://izvestia.kharkov.ua/ http://izvestia.kharkov.ua/
Етнофестиваль «Печенізьке поле» цього року відбудеться 14 вересня.

До найграндіознішого осіннього свята Слобожанщини готуватися почали відразу після проведення минулорічного. Адже зірок необхідно запрошувати заздалегідь. Уже підтвердила свою участь у фестивалі Злата Огневич - учасниця «Євробачення-2013» від України, яка посіла третє місце.

Як розповів «СК» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, на найбільшій сцені фестивалю також виступить український акапельний гурт «Піккардійська терція». Імена інших зірок поки тримають у секреті.

Дмитро Кузнєцов пообіцяв, на цьогорічному «Печенізькому полі» не обійдеться без сюрпризів. Фонтану на воді, який показували гостям свята минулого року, не буде. Натомість, організатори готують нову «фішку», яку, за словами Дмитра Кузнєцова, не те, що на Харківщині, в Україні ще не бачили.

Традиційно працюватиме «Місто майстрів», де кращі народні умільці презентуватимуть свою продукцію та влаштовуватимуть майстер-класи для всіх охочих, продаватиметься сувенірна продукція. Проведуть цього року і конкурс «Дивосхил», де виставлятимуть фігури із природних матеріалів. Любителі поспівати зможуть взяти участь у караоке.

- Ми приділяємо увагу тому, щоб на святі було якомога більше інтерактиву, щоб відвідувачі не просто пасивно спостерігали за дійством, а ставали активними його учасниками, - підкреслив Дмитро Кузнєцов. - проводитиметься багато майстер-класів, а також фестивальний візаж. Працюватимуть майданчики, де можна буде зробити моментальне фото, а також моментальний портрет.

А от свинячих перегонів, які стали популярними на двох останніх фестивалях, цього року не буде.

За словами Дмитра Кузнєцова, зараз оргіназотори займаються питанням зонування майданчику. Територія не велика, тому розпорядитися нею треба розумно. На святі працюватиме одна велика сцена та кілька маленьких. Дмитро Кузнєцов каже, що цього року розташувати менші намагатимуться так, щоб звук з головного майданчика не заважав іншим.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта