De Phazz запалив у Харкові та тричі співав на біс

16.10.2013 12:12 Культура
society.lb.ua society.lb.ua
Учора в Харкові пройшов концерт відомого німецького лаундж-гурту De Phazz.

De Phazz привіз до Першої столиці пісні з нового альбому «Naive», а також порадував шанувальників кращими своїми хітами.

Відомий у Європі та за її межами гурт представляє інтелектуальну музику не для всіх, адже De Phazz скорочено від Destination Future Jazz — "місце призначення — джаз майбутнього". У своїй творчості музиканти поєднують такі напрямки, як trip-hop, jungle і ambient, acid-jazz.

Цього вечора у ХНАТОБі лунали як старі відомі композиції, так і щось новеньке. Однозначно, усидіти під таку музику на місці було неможливо. Усе рівно мимоволі починаєш рухатися під неї, навіть у кріслі. Найвідданіші фани вже на початку виступу перемістилися ближче до сцени та протанцювали увесь концерт.

Солістка гурту Пет Еплтон, яку заслужено називають серцем гурту, танцями та щирою усмішкою створювала атмосферу творчого квартирника, але разом з тим зберіглася витонченість та стриманість перфомансу.

Із виходом на сцену вокаліста Карла Фрієрсона жіноча частина залу не змогла стримати посмішок. Особливо потішили українські слова “дякую” та “кохання” з вуст німецького джазмена. Енергійний співак заворожував своїм голосом і танцями. У середині концерту він спустився до зали, щоб роздати шанувальникам поцілунки та рукостискання. У підсумку один із юних поціновувачів гурту вийшов разом із мамою на сцену, подарував Карлу цукерку та сказав “ти гарно танцюєш”, що не могло не потішити присутніх.

Своїм зовнішнім виглядом та створеними спецефектами дивував засновник, композитор та сценарист гурту Піт Баумґартнер. Окрім музичного супровуду він ще встигав знімати виступ на відео-камеру та одразу ж транслювати його на великий екран. 

- Спасибі, Харків, за чудову зустріч! Ми приїдемо до вас наступного року, - пообіцяли De Phazz.

Гурт, який вже понад 15 років на сцені, харків'яни відпускали неохоче. Навіть з трьома піснями на біс, вечірньої порції джазу виявилося замало. Що ж, залишається чекати наступного приїзду німців.

Тетяна ВАСИЛЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта