У Харкові виберуть кращі фото- та відеороботи про волонтерів

03.12.2015 15:45 Культура
До 15 грудня триває прийом робіт на конкурс «Філософія серця. Почуття, що формують життя», який проводять спільно Департамент масових комунікацій ХОДА та Національна спілка журналістів України.

Взяти участь у конкурсі можуть усі, кому вже виповнилося 18 років. Журі оцінюватиме роботи в двох категоріях - «професіонали» і «аматори». Головні вимоги конкурсу: до участі допускаються фото- і відеоматеріали, в яких висвітлено діяльність волонтерів Харківської області. При цьому навмисна демонстрація бойових дій, військовослужбовців, що несуть службу, армійських буднів, зброї та військової техніки заборонена.

Приймати роботи на конкурс почали в середині жовтня 2015 року. Організатори зазначають: уже перші матеріали, які надіслали небайдужі фотографи і відеографи, не залишать байдужим навіть того, хто ніколи не стикався з волонтерством.

«Ми отримуємо сильні, емоційно наповнені роботи, - зазначила організатор конкурсу, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська. - Для всіх нас є надзвичайно важливим той факт, що волонтерство набуває силу та міць, досягає високого рівня і набирає популярності у суспільстві. Сьогодні волонтерство ─ це не тільки окремі організації та рухи, а стиль життя багатьох українців. І матеріали, які надсилають на наш конкурс, це тільки підтверджують».

За інформацією Вікторії Аннопольської, оцінювати роботи учасників конкурсу «Філософія серця. Почуття, що формують життя» буде професійне журі, до складу якого увійшли відомі харківські фотографи, громадські діячі та представники волонтерських організацій. Очолила журі декан факультету кіно- і телемистецтва Харківської міської академії культури Зоя Алфьорова.

«Бачити серцем нужду і скорботу ближнього і «розповісти» світу про це - в цьому обов'язок людини з відеокамерою чи фотоапаратом», ─ підкреслила голова журі конкурсу.

Роботи всіх учасників конкурсу будуть представлені в онлайн-виставці, а переможці в різних номінаціях отримають цінні призи, серед яких MacBookPro, iPhone 6, фото- та відеотехніка від Olympus і Canon.

Ознайомиться з правилами конкурсу та заповнити заявку на участь можна тут.

Автор: Администратор сайта