У Шарівському палаці проведуть дезінфенцію, відновлять опалення і електрику

26.09.2014 09:15 Культура
http://vizo.net.ua http://vizo.net.ua
За попередніми оцінками на повну реставрацію харківського палацу необхідно вкласти до 80 млн грн.

У Шаровського палацу з'явився новий господар. Вчора з'явилося повідомлення, що за рішенням облради комплекс передали в оренду на 25 років благодійному фонду "Омріяна країна" під реставрацію і створення культурно-мистецького центру, - пише “Сегодня”.

Керує фондом уродженець Харкова, столичний юрист і громадський діяч Олексій Толкачов. За його словами, до кінця року фонд хоче зібрати один мільйон гривень, щоб провести дезінфекцію палацу, в якому раніше розташовувався тубдиспансер, відновити опалення та електропроводку. Уже в жовтні палац хочуть відкрити для відвідування. Для зміцнення його стін потрібні цегла, цемент і руберойд, також нові господарі шукають покрівельників, готових на громадських засадах відремонтувати дах.

За попередніми оцінками в повну реставрацію палацу необхідно вкласти до 80 млн грн, в оновлення парку - до 15 млн. Фонд буде популяризувати Шаровський палац як унікальну туристичну перлину і оголосить кампанію по збору коштів на його реставрацію.

У той же час голова облради Сергій Чернов повідомив, що Шарівська садиба все ще залишається в комунальній власності. За його словами, дійсно є пропозиція від фонду взяти палац в оренду під реконструкцію, але процес передачі комплексу в оренду не був пройдений, конкретних домовленостей немає. Чернов зазначив, що необхідно пройти стандартну процедуру проведення конкурсу, для участі в якому допускаються всі бажаючі.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта