У Харкові затримали колишнього бойовика «ЛНР». Відео

Працівники СБУ викрили колишнього бойовика терористичної організації «ЛНР» — затриманий надав свідчення присутності російських військових на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його повідомленням, оперативники спецслужби встановили, що харків’янин у квітні 2017 року приєднався до незаконного збройного формування бойовиків. Він проходив «службу» в одному з терористичних батальйонів на території тимчасово окупованого Алчевська на посаді механіка-водія БМП. Зловмисник у складі незаконного збройного формування брав учать у протистоянні поблизу лінії розмежування. У червні 2018 року бойовик вирішив покинути лави бандугруповання, через тиск з боку терористів, та повернувся на Харківщину. Співробітники СБ України оперативно встановили та затримали колишнього бойовика.

Зловмисник надав СБУ свідчення стосовно участі російських військових у збройному конфлікті на сході країни. За його словами, російські війська розміщуються у так званому «другому ешелоні» від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння по позиціях українських військових. Крім того, російські офіцери виконують функції «спостерігачів» за діяльністю збройних підрозділів терористів. Він також повідомив, що основним мотивом вступу до бандформувань для більшості є матеріальна вигода. Але незаконні збройні підрозділи укомплектовані лише на п`ятдесят відсотків, а ватажками є особи з кримінальним минулим. Матеріальні ресурси та боєприпаси розкрадаються. Про це розповів Владислав Абдула.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Микола Мельник

Теги: