245 укриттів було зачинено під час перевірок на Харківщині

08.06.2023 14:21 Новини
misto.vn.ua misto.vn.ua

У Харківській області при перевірці укриттів 245 з них були зачинені, а 600 – не відповідали вимогам.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край». Як розповів начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко, робота з перевірки 4 265 укриттів Харківщини була розпочата 2 червня.

– Спільно з ДСНС та представниками місцевих органів влади ми створили групи, які перевіряли укриття в області. Перевірки проходили вдень та вночі. Кожна захисна споруда була сфотографована зовні та усередині, - каже Володимир Тимошко. 

Так, при перевірці укриттів, 245 з них були зачинені, а 600 – у незадовільному стані. За словами Володимира Тимошка, наразі поліція спільно з ДСНС провела роз’яснювальні бесіди та всі укриття відчинені.

– Акти та інші матеріали стосовно укриттів, які перебувають у незадовільному стані ми насилаємо до відповідальних органів. Зрозуміло, що зробити там одразу ремонт вони не можуть, але привести їх у порядок цілком можливо, - зазначив Володимир Тимошко. 

Начальник поліції Харківщини зазначив, що поліція буде контролювати те, щоб укриття були відчиненими 24/7. У разі виявлення порушень до відповідальних осіб будуть застосовані сурові, однак законні заходи щодо недопущення закриття захисних споруд.

– Стосовно харківського метрополітену, це все ж таки стратегічний об’єкт. Ми домовилися таким чином, що вночі, під час повітряної тривоги, вони будуть відчиняться. Поліція буде зустрічати проводити усередину людей, після закінчення тривоги будуть виводити, - сказав він.

Нагадаємо, на Харківщині тіла 172 людей залишаються невпізнаними. Раніше ми писали, що практично кожного дня на Харківщині оголошують про підозру в колабораційній діяльності одній-двом особам

Також ми писали, що під час окупації Куп’янського району підприємиця, яка займалася роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, стала співпрацювати з ворогом.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану

Теги: